Til hovedinnhold

Pepperkakedeig med ekstra krydder

2 h
14 varer
68
Pepperkakedeig med ekstra krydder

Denne pepperkakedeigen har litt ekstra krydder for å gi litt mer piff. Jeg har blandet alle de klassiske julekrydderne samt det klassiske julekrydderet pomeransskall for å gi dem et hint av sitrus. Pomeranskrydder får du kjøpt på apotek og i spesialforretninger. Ønsker du å lage pepperkakehjerter til å henge opp er det viktig å lage hull til tråden før du steker dem! 

Oppskriften gir ca. 1 kilo pepperkakedeig. 

Ingredienser

8
porsjoner
  • 150 g smør
  • 2 dl sukker
  • 1 dl sirup, mørk
  • 4 ss maltekstrakt
  • 1 dl kremfløte
  • 2 stykker egg
  • 4 ts nellik
  • 4 ts kanel
  • 4 ts ingefær
  • 4 ts kardemomme
  • 4 ts pomeransskall, malt
  • 450 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 4 ts pepper

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 150 g smør
  • 2 dl sukker
  • 1 dl sirup, mørk
  • 4 ss maltekstrakt
  • 1 dl kremfløte
  • 2 stykker egg
  • 4 ts nellik
  • 4 ts kanel
  • 4 ts ingefær
  • 4 ts kardemomme
  • 4 ts pomeransskall, malt
  • 450 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 4 ts pepper
Start med å blande sammen alle krydderne. Smelt deretter smør i en stor gryte over lav temperatur. Når smøret har smeltet tilsetter du sukker, sirup, malt og fløte. Rør godt til alt sukkeret er oppløst og massen er jevn og glatt. Tilsett krydderet og nyt julelukta som brer seg i rommet!
Start med å blande sammen alle krydderne. Smelt deretter smør i en stor gryte over lav temperatur. Når smøret har smeltet tilsetter du sukker, sirup, malt og fløte. Rør godt til alt sukkeret er oppløst og massen er jevn og glatt. Tilsett krydderet og nyt julelukta som brer seg i rommet!
Avkjøl krydderblandingen litt før du har i lettpiskede egg. Rør det godt sammen. Bland bakepulveret godt sammen med melet. Nå kan du enten blande inn melblandingen direkte i gryta på gamlemåten, hvis du har sterke muskler. Eller du kan bruke en kjøkkenmaskin. Hvis deigen er veldig våt kan du justere med litt mer mel. Den skal heller ikke være for fast siden den skal sette seg over natta.
Hell pepperkakedeigen over i en boks kledd med enten plastfilm eller bakepapir. La deigen avkjøle minst over natta i kjøleskap. Deigen holder seg helt frem til jul om du oppbevarer den i en lufttett boks.
Ta deigen ut av kjøleskapet når du skal lage pepperkakene. Kutt av litt deig av gangen og kna den lett så den blir myket opp. Kjevle ut små deiger på melet underlag. Deigen skal være ca. 3 mm tykk for å få knasende sprø pepperkaker.
Trykk ut pepperkaker i de fasongene du vil ha. Et godt tips er å rugge pepperkakeformen litt frem og tilbake i deigen så det løsner rundt kanten. Trekk forsiktig bort deigen som er rundt formene dine, og bruk en stekespade til å få pepperkakene opp hvis de henger litt fast i underlaget.
Pepperkakene skal stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 8 minutter. For veldig små pepperkaker er steketiden noe kortere, og lenger for veldig store pepperkaker. Følg nøye med mot slutten så de ikke blir svidd i kantene. Et godt tips er å steke pepperkaker av omtrent samme størrelse på ett brett så blir de ferdige samtidig.
woman cooking

Bon appetit!

Start med å blande sammen alle krydderne. Smelt deretter smør i en stor gryte over lav temperatur. Når smøret har smeltet tilsetter du sukker, sirup, malt og fløte. Rør godt til alt sukkeret er oppløst og massen er jevn og glatt. Tilsett krydderet og nyt julelukta som brer seg i rommet!
Start med å blande sammen alle krydderne. Smelt deretter smør i en stor gryte over lav temperatur. Når smøret har smeltet tilsetter du sukker, sirup, malt og fløte. Rør godt til alt sukkeret er oppløst og massen er jevn og glatt. Tilsett krydderet og nyt julelukta som brer seg i rommet!
Avkjøl krydderblandingen litt før du har i lettpiskede egg. Rør det godt sammen. Bland bakepulveret godt sammen med melet. Nå kan du enten blande inn melblandingen direkte i gryta på gamlemåten, hvis du har sterke muskler. Eller du kan bruke en kjøkkenmaskin. Hvis deigen er veldig våt kan du justere med litt mer mel. Den skal heller ikke være for fast siden den skal sette seg over natta.
Hell pepperkakedeigen over i en boks kledd med enten plastfilm eller bakepapir. La deigen avkjøle minst over natta i kjøleskap. Deigen holder seg helt frem til jul om du oppbevarer den i en lufttett boks.
Ta deigen ut av kjøleskapet når du skal lage pepperkakene. Kutt av litt deig av gangen og kna den lett så den blir myket opp. Kjevle ut små deiger på melet underlag. Deigen skal være ca. 3 mm tykk for å få knasende sprø pepperkaker.
Trykk ut pepperkaker i de fasongene du vil ha. Et godt tips er å rugge pepperkakeformen litt frem og tilbake i deigen så det løsner rundt kanten. Trekk forsiktig bort deigen som er rundt formene dine, og bruk en stekespade til å få pepperkakene opp hvis de henger litt fast i underlaget.
Pepperkakene skal stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 8 minutter. For veldig små pepperkaker er steketiden noe kortere, og lenger for veldig store pepperkaker. Følg nøye med mot slutten så de ikke blir svidd i kantene. Et godt tips er å steke pepperkaker av omtrent samme størrelse på ett brett så blir de ferdige samtidig.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?