Til hovedinnhold

Pinnekjøtt-wrap

30 min
9 varer
146
Pinnekjøtt-wrap

Lag pinnekjøtt-wrap hvis du har pinnekjøttrester til overs! Du kan selvfølgelig lage disse helt fra bunn av også, men da må du starte med å vanne ut pinnekjøttet ett døgn før du skal bruke det. Bytt vannet minst to ganger underveis. Damp det i 2-3 timer på trepinner eller rist. La kjøttet avkjøle seg før du plukker det av beina. Da er det lettere å fjerne fettet. 

Tilberedelsestid avhenger veldig av om du har pinnekjøttrester eller skal vanne ut kjøttet over natta og så koke, men fra du har ferdig pinnekjøtt tar det omtrent 30 minutter å lage disse wrapsene. 

Ingredienser

5
porsjoner
  • 1 kg pinnekjøtt
  • 10 stykker lompe
  • 2 stykker sjalottløk
  • 400 g rosenkål
  • 1 dl seterrømme
  • 1 ss dijonsennep
  • olivenolje
  • salt
  • pepper

Slik gjør du:

  • 1 kg pinnekjøtt
  • 10 stykker lompe
  • 2 stykker sjalottløk
  • 400 g rosenkål
  • 1 dl seterrømme
  • 1 ss dijonsennep
  • olivenolje
  • salt
  • pepper
Rens ferdigvannet og dampet pinnekjøtt. Plukk kjøttet fra hverandre enten med to gafler eller med fingrene og legg det over i en liten ildfast form.
Plukk de ytterste bladene av rosenkålen så det kun er de friske, grønne bladene igjen.
Kutt bort den nederste delen av stilken og del dem i to.
Legg dem med snittflaten opp i en annen ildfast form. Dryss rikelig med olivenolje, salt og pepper over. Stekes i 15-20 minutter på 200 grader.
Sett inn pinnekjøttbitene de siste fem minuttene av steketiden så de blir litt gylne og sprø.
Rør sammen rømme og sennep, og finhakk sjalottløken før du danderer wrapsen.
Start med sennepsrømmen og litt kjøtt. Ha deretter på rikelig med rosenkål før du drysser over litt knasende sjalottløk.
woman cooking

Bon appetit!

Rens ferdigvannet og dampet pinnekjøtt. Plukk kjøttet fra hverandre enten med to gafler eller med fingrene og legg det over i en liten ildfast form.
Plukk de ytterste bladene av rosenkålen så det kun er de friske, grønne bladene igjen.
Kutt bort den nederste delen av stilken og del dem i to.
Legg dem med snittflaten opp i en annen ildfast form. Dryss rikelig med olivenolje, salt og pepper over. Stekes i 15-20 minutter på 200 grader.
Sett inn pinnekjøttbitene de siste fem minuttene av steketiden så de blir litt gylne og sprø.
Rør sammen rømme og sennep, og finhakk sjalottløken før du danderer wrapsen.
Start med sennepsrømmen og litt kjøtt. Ha deretter på rikelig med rosenkål før du drysser over litt knasende sjalottløk.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?