Til hovedinnhold

Sarah Bernhardt

1 h
3 varer
931
Sarah Bernhardt med sjokoladekrem og sjokoladeglasur

Dropp de tørre julekakene, lag heller disse saftige, smakfulle og helt himmelske konfektbitene til jul. Sarah Bernhardt er julekaker som garantert forsvinner fra fatet. 
Sarah Bernhardt er en personlig favoritt. Både store og små i familien elsker dem, og jeg lager disse konfektbitene både til bursdager, høytider og til fest. Den originale versjonen er dyppet i sjokolade, har en makron til bunn og er litt mer omfattende å lage enn disse. 
Min variant av Sarah Bernhardt er laget på hurtigvis med ferdig kransekakemasse. Istedenfor for å dyppe bitene i sjokolade har jeg smeltet litt sjokolade som jeg drar over kakene med en skje. Disse bitene kan lages som små søte tapas, som én stor kake eller som kaffekake-biter. 
Husk at kremen trenger å stå noen timer før den piskes. Konfektbitene egner seg godt til frysing og tiner på få minutter. Det er bare å hente frem godsakene etter hvert som du får lyst på noe godt. 

Denne oppskriften gir 12 Sarah Bernhardt.

Ingredienser

1
porsjoner
  • 500 g kransekakemasse
  • kokesjokolade, til pynting

Trøffelkrem

  • 1 boks fløte, liten kartong
  • 100 g kokesjokolade

Slik gjør du:

  • 500 g kransekakemasse
  • kokesjokolade, til pynting

Trøffelkrem

  • 1 boks fløte, liten kartong
  • 100 g kokesjokolade
Hakk sjokoladen. Varm deretter fløten til kokepunktet. Hell fløten over sjokoladen og rør til sjokoladen er helt smeltet. Settes i kjøleskap noen timer (helst til dagen etter).
Hakk sjokoladen. Varm deretter fløten til kokepunktet. Hell fløten over sjokoladen og rør til sjokoladen er helt smeltet. Settes i kjøleskap noen timer (helst til dagen etter).
Kutt kranskekake-pølsen opp i skiver på 1,5 cm (hvor store du selv ønsker) og legg dem på en bakeplate. Stek på 210 grader i 5-7 minutter (bunnene skal kun ha stekeskorpe). Avkjøl.
Kutt kranskekake-pølsen opp i skiver på 1,5 cm (hvor store du selv ønsker) og legg dem på en bakeplate. Stek på 210 grader i 5-7 minutter (bunnene skal kun ha stekeskorpe). Avkjøl.
Visp sjokoladefløten til krem. Stryk kremen på mandelbunnene eller fyll en sprøytepose og legg på kremen.
Visp sjokoladefløten til krem. Stryk kremen på mandelbunnene eller fyll en sprøytepose og legg på kremen.
Smelt litt sjokolade og lag mønster med en skje.
Smelt litt sjokolade og lag mønster med en skje.
Server!
Server!
woman cooking

Bon appetit!

Hakk sjokoladen. Varm deretter fløten til kokepunktet. Hell fløten over sjokoladen og rør til sjokoladen er helt smeltet. Settes i kjøleskap noen timer (helst til dagen etter).
Hakk sjokoladen. Varm deretter fløten til kokepunktet. Hell fløten over sjokoladen og rør til sjokoladen er helt smeltet. Settes i kjøleskap noen timer (helst til dagen etter).
Kutt kranskekake-pølsen opp i skiver på 1,5 cm (hvor store du selv ønsker) og legg dem på en bakeplate. Stek på 210 grader i 5-7 minutter (bunnene skal kun ha stekeskorpe). Avkjøl.
Kutt kranskekake-pølsen opp i skiver på 1,5 cm (hvor store du selv ønsker) og legg dem på en bakeplate. Stek på 210 grader i 5-7 minutter (bunnene skal kun ha stekeskorpe). Avkjøl.
Visp sjokoladefløten til krem. Stryk kremen på mandelbunnene eller fyll en sprøytepose og legg på kremen.
Visp sjokoladefløten til krem. Stryk kremen på mandelbunnene eller fyll en sprøytepose og legg på kremen.
Smelt litt sjokolade og lag mønster med en skje.
Smelt litt sjokolade og lag mønster med en skje.
Server!
Server!
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?