Til hovedinnhold

Biffwok med hvitløk og sesam

25 min
14 varer
876
Biffwok med hvitløk og sesam

Lag biffwok med hvitløk og sesam! Rist gjerne pepperkornene i en tørr varm panne før de knuses. Da blir smaken rundere og mer aromatisk.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 g mørbrad, evt. ytrefilet eller annet mørt biffkjøtt
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss maisenna
  • 2 ts sesamolje
  • 1.5 ts hel sort pepper, knust
  • 4 fedd hvitløk, skåret i veldig tynne skiver
  • 15 g ingefær, finstrimlet eller finrevet
  • 4 ss ketjap manis
  • 250 g aspargesbønner, renset
  • 100 g sukkererter, renet og delt i to på langs
  • 2 stykker gulrøtter, finstrimlet, gjerne fargerike
  • 2 ss sesamfrø
  • koriander, til pynt
  • olje, til steking

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g mørbrad, evt. ytrefilet eller annet mørt biffkjøtt
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss maisenna
  • 2 ts sesamolje
  • 1.5 ts hel sort pepper, knust
  • 4 fedd hvitløk, skåret i veldig tynne skiver
  • 15 g ingefær, finstrimlet eller finrevet
  • 4 ss ketjap manis
  • 250 g aspargesbønner, renset
  • 100 g sukkererter, renet og delt i to på langs
  • 2 stykker gulrøtter, finstrimlet, gjerne fargerike
  • 2 ss sesamfrø
  • koriander, til pynt
  • olje, til steking
Skjær biffen i tynne skiver. Bland sammen kjøtt, soyasaus, maisenna, sesamolje og pepper i en bolle.
Varm et par spiseskjeer olje i en wok- eller stekepanne. Stek kjøttet raskt over høy varme under stadig omrøring. Stek det gjerne i to omganger hvis pannen ikke er så stor. Ha kjøttet over på en tallerken.
Varm woken på nytt med 1 ss olje og stek hvitløk og ingefær under omrøring i et lite minutt. Tilsett aspargesbønner og sukkererter. Fres videre i et minutt til.
Hell kjøttet og eventuell kjøttsaft tilbake i pannen og tilsett ketjap manis. Bland alt godt sammen og dryss over sesamfrø. Serveres med finstrimlede gulrøtter og koriander.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær biffen i tynne skiver. Bland sammen kjøtt, soyasaus, maisenna, sesamolje og pepper i en bolle.
Varm et par spiseskjeer olje i en wok- eller stekepanne. Stek kjøttet raskt over høy varme under stadig omrøring. Stek det gjerne i to omganger hvis pannen ikke er så stor. Ha kjøttet over på en tallerken.
Varm woken på nytt med 1 ss olje og stek hvitløk og ingefær under omrøring i et lite minutt. Tilsett aspargesbønner og sukkererter. Fres videre i et minutt til.
Hell kjøttet og eventuell kjøttsaft tilbake i pannen og tilsett ketjap manis. Bland alt godt sammen og dryss over sesamfrø. Serveres med finstrimlede gulrøtter og koriander.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?