Til hovedinnhold

Brownies med Oreo-krem

1 h
12 varer
1.8k
Brownies med Oreo-krem

Brownies med Oreo-krem på toppen er en nydelig kake som fungerer like godt på kakebordet som til dessert. En ekstra saftig og søt opplevelse.

Ingredienser

8
porsjoner

Brownie

  • 250 g smør
  • 250 g mørk sjokolade
  • 5 stk egg
  • 5 dl sukker
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver

Oreo-krem

  • 200 g hvit sjokolade
  • 2 plate(r) gelatin
  • 400 g kremost
  • 3 dl fløte
  • 110 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g sjokoladekjeks, Oreo

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Brownie

  • 250 g smør
  • 250 g mørk sjokolade
  • 5 stk egg
  • 5 dl sukker
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver

Oreo-krem

  • 200 g hvit sjokolade
  • 2 plate(r) gelatin
  • 400 g kremost
  • 3 dl fløte
  • 110 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g sjokoladekjeks, Oreo
Varm ovnen til 165 grader og kle en liten langpanne, 25 x 30 cm, med bakepapir.
Smelt smøret i en kasserolle, trekk kasserollen til side og rør inn hakket sjokolade.
Visp sammen egg og sukker i en bolle. Hell sjokoladesmøret over eggene og visp det godt sammen.
Sikt over mel og bakepulver, rør godt til røren er glatt og klumpfri. Hell røren over i formen og stek kaken midt i ovnen i ca 40 minutter. Avkjøl kaken før du begynner med ostekremen.
Løft kaken ut av formen og renskjær eventuelt kantene. Kle formen med nytt bakepapir og legg brownien i formen igjen med «stekeskorpen» ned.
Finhakk sjokoladen til ostekremen og smelt den forsiktig over et vannbad (pass på så det ikke blir for varmt, da kan sjokoladen bli både grynete og klumpete).
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Bland kremost, fløte, sukker og vaniljesukker i en bolle og visp det sammen til en glatt, tykk og myk krem.
Løs opp gelatinen i 2 ss varmt vann og rør gelatinen inn i ostekremen sammen med den smeltede sjokoladen. Grovhakk kjeksen og vend den inn i ostekremen. Bre kremen jevnt over brownien og la kaken stå i kjøleskapet over natten.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 165 grader og kle en liten langpanne, 25 x 30 cm, med bakepapir.
Smelt smøret i en kasserolle, trekk kasserollen til side og rør inn hakket sjokolade.
Visp sammen egg og sukker i en bolle. Hell sjokoladesmøret over eggene og visp det godt sammen.
Sikt over mel og bakepulver, rør godt til røren er glatt og klumpfri. Hell røren over i formen og stek kaken midt i ovnen i ca 40 minutter. Avkjøl kaken før du begynner med ostekremen.
Løft kaken ut av formen og renskjær eventuelt kantene. Kle formen med nytt bakepapir og legg brownien i formen igjen med «stekeskorpen» ned.
Finhakk sjokoladen til ostekremen og smelt den forsiktig over et vannbad (pass på så det ikke blir for varmt, da kan sjokoladen bli både grynete og klumpete).
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Bland kremost, fløte, sukker og vaniljesukker i en bolle og visp det sammen til en glatt, tykk og myk krem.
Løs opp gelatinen i 2 ss varmt vann og rør gelatinen inn i ostekremen sammen med den smeltede sjokoladen. Grovhakk kjeksen og vend den inn i ostekremen. Bre kremen jevnt over brownien og la kaken stå i kjøleskapet over natten.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?