Til hovedinnhold

Lammeboller i kremet tomatsaus

30 min
16 varer
292
Lammeboller i kremet tomatsaus

Her har jeg servert lammebollene med en enkel bulgursalat som består av kokt bulgur blandet med granateplekjerner, hakket persille, litt mynte, olivenolje, noen dråper sitronsaft, salt og pepper.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 g kjøttdeig
  • 1 ss ingefær, finrevet
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 0.75 ts spisskummen, knust
  • 0.75 ts korianderfrø, knuste
  • 0.5 dl koriander, frisk, hakket
  • 0.5 dl bladpersille, hakket
  • 1 stk egg
  • salt
  • pepper, kvernet
  • smør, og/olje til steking

Saus

  • 1 stk sjalottløk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ts garam masala
  • 1 boks hermetiske tomater, gode, knuste
  • 2 dl fløte
  • koriander, frisk
  • rødløk, finsnittet

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 500 g kjøttdeig
  • 1 ss ingefær, finrevet
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 0.75 ts spisskummen, knust
  • 0.75 ts korianderfrø, knuste
  • 0.5 dl koriander, frisk, hakket
  • 0.5 dl bladpersille, hakket
  • 1 stk egg
  • salt
  • pepper, kvernet
  • smør, og/olje til steking

Saus

  • 1 stk sjalottløk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ts garam masala
  • 1 boks hermetiske tomater, gode, knuste
  • 2 dl fløte
  • koriander, frisk
  • rødløk, finsnittet
Bland sammen alle ingrediensene til lammebollene. Smak farsen til med salt og pepper. Stek en liten prøve og juster smaken etter behov.
Form farsen til valnøttstore boller og brun bollene i en stor stekepanne. Ta bollene ut av pannen så lenge. Ikke vask pannen, men slå eventuelt ut litt av stekefettet.
Fres sjalottløk og hvitløk i pannen. Tilsett garam masala og knuste tomater. La sausen småkoke i 5 minutter. Tilsett fløte, litt salt og pepper, la sausen småputre i 5 minutter til.
Kjør sausen jevn med en stavmikser og legg bollene i sausen. La lammebollene trekke i sausen i 10 minutter, eller til bollene er gjennomstekt.
Dryss over grovhakket koriander og finsnittet rødløk.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen alle ingrediensene til lammebollene. Smak farsen til med salt og pepper. Stek en liten prøve og juster smaken etter behov.
Form farsen til valnøttstore boller og brun bollene i en stor stekepanne. Ta bollene ut av pannen så lenge. Ikke vask pannen, men slå eventuelt ut litt av stekefettet.
Fres sjalottløk og hvitløk i pannen. Tilsett garam masala og knuste tomater. La sausen småkoke i 5 minutter. Tilsett fløte, litt salt og pepper, la sausen småputre i 5 minutter til.
Kjør sausen jevn med en stavmikser og legg bollene i sausen. La lammebollene trekke i sausen i 10 minutter, eller til bollene er gjennomstekt.
Dryss over grovhakket koriander og finsnittet rødløk.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?