Til hovedinnhold

Saltbakt uer med urterømme

45 min
10 varer
53
Saltbakt uer med urterømme

Saltbakt uer med urterømme tilberedes på en spennende måte, og resultatet blir fantastisk!

Uer er en nydelig matfisk, men bestanden er veldig sårbar og fiske er strengt regulert. Forsikre deg derfor om at ueren du kjøper er et resultat av bifangst. Får du ikke tak i uer, kan du bytte den ut med en annen hel fisk. Her er det blandet litt knust rosepepper sammen med saltet. Det gir ingen smak til fisken, men ser pent ut.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1.5 kg uer, hel fisk
  • 2 stykker eggehvite
  • 1.5 kg havsalt, grovt
  • 1 kvister timian, frisk
  • 1 stk sitron
  • pepper, kvernet

Urterømme

  • 1 beger rømme, evt, crème fraice eller lettrømme
  • 1 fedd hvitløk, lite
  • 2 dl urter, dill, persille, basilikum, kjørvel, estragon
  • salt
  • pepper, kvernet

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1.5 kg uer, hel fisk
  • 2 stykker eggehvite
  • 1.5 kg havsalt, grovt
  • 1 kvister timian, frisk
  • 1 stk sitron
  • pepper, kvernet

Urterømme

  • 1 beger rømme, evt, crème fraice eller lettrømme
  • 1 fedd hvitløk, lite
  • 2 dl urter, dill, persille, basilikum, kjørvel, estragon
  • salt
  • pepper, kvernet
Rens og skyll fisken. Fisken skal være hel med hode og det hele, men fjern gjellene. Skrap vekk løse skjell, men vær forsiktig så du ikke ødelegger skinnet. Skinnet beskytter fiskekjøttet fra å bli oversaltet.
Strø litt pepper inn i buken og legg i 3 sitronskiver og et par kvaster frisk timian.
Pisk eggehvitene til de skummer og bland sammen salt og eggehvite.
Legg litt aluminiumsfolien i bunnen av en passende ildfast form eller stekebrett. Legg på et jevnt lag salt.
Legg fisken oppå saltet og pakk fisken godt inn med resten av saltet. Hodet og hale kan stikke ut.
Bak fisken ved 200 grader i 30 minutter. La den hvile noen minutter før du kakker av saltet. Børst vekk eventuelle saltrester, dra av skinnet og nyt det saftige fiskekjøttet.
Finhakk hvitløken. Bland sammen rømme, hvitløk og urter. Kjør det raskt sammen med en stavmikser og smak rømmedressingen til med salt og pepper.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og skyll fisken. Fisken skal være hel med hode og det hele, men fjern gjellene. Skrap vekk løse skjell, men vær forsiktig så du ikke ødelegger skinnet. Skinnet beskytter fiskekjøttet fra å bli oversaltet.
Strø litt pepper inn i buken og legg i 3 sitronskiver og et par kvaster frisk timian.
Pisk eggehvitene til de skummer og bland sammen salt og eggehvite.
Legg litt aluminiumsfolien i bunnen av en passende ildfast form eller stekebrett. Legg på et jevnt lag salt.
Legg fisken oppå saltet og pakk fisken godt inn med resten av saltet. Hodet og hale kan stikke ut.
Bak fisken ved 200 grader i 30 minutter. La den hvile noen minutter før du kakker av saltet. Børst vekk eventuelle saltrester, dra av skinnet og nyt det saftige fiskekjøttet.
Finhakk hvitløken. Bland sammen rømme, hvitløk og urter. Kjør det raskt sammen med en stavmikser og smak rømmedressingen til med salt og pepper.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?