Til hovedinnhold

Panna cotta med sjokolade og karamelliserte nøtter

30 min
11 varer
378
Panna cotta med sjokolade og karamelliserte nøtter

Panna cotta med sjokolade og karamelliserte nøtter er en sikker dessertvinner.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk vaniljestang
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 dl melk
  • 3 dl fløte
  • 2 plate(r) gelatin
  • 100 g mørk sjokolade

Karamelliserte nøtter til pynt

  • 1 dl sukker
  • 0.5 dl valnøtter, grovhakket
  • 0.5 dl mandler, grovhakket
  • 0.5 dl pistasjnøtter, grovhakket
  • 0.5 dl hasselnøtter, grovhakket

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1 stk vaniljestang
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 dl melk
  • 3 dl fløte
  • 2 plate(r) gelatin
  • 100 g mørk sjokolade

Karamelliserte nøtter til pynt

  • 1 dl sukker
  • 0.5 dl valnøtter, grovhakket
  • 0.5 dl mandler, grovhakket
  • 0.5 dl pistasjnøtter, grovhakket
  • 0.5 dl hasselnøtter, grovhakket
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha vaniljestangen, vaniljefrøene, sukker, melk og 1 dl fløte i en kasserolle.
Kok opp og la fløtemelken trekke smak mens gelatinplatene bløtlegges i kaldt vann. Finhakk sjokoladen og ha den over i en bolle.
Varm opp fløtemelken på nytt og løs opp gelatinplatene i den varme væsken. Sil blandingen over sjokoladen.
Rør til sjokoladen er oppløst, bruk gjerne en stavmikser, men pass på så du ikke visper inn mye luft. Rør til slutt inn resten av fløten.
Fordel blandingen i fire skåler eller glass og la pannacottaen stå kaldt til den stivner, gjerne natten over.
Smelt sukkeret til de karamelliserte nøttene til gyllen karamell i en liten stekepanne. Trekk pannen vekk fra varmen og rør straks inn nøttene.
Når alle nøttene er dekket av karamell, heller du dem utover et stekebrett med bakepapir. Prøv å dra nøttene fra hverandre med to gafler slik at ikke alt ender i en stor klump.
La nøttene bli helt avkjølte før du knekker dem opp i biter eller grovhakker dem.
Sett en ekstra spiss på de karamelliserte nøttene ved å drysse over litt knust flaksalt mens karamellen ennå er varm.
Dryss karamelliserte nøtter over panna cottaen ved servering.
woman cooking

Bon appetit!

Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha vaniljestangen, vaniljefrøene, sukker, melk og 1 dl fløte i en kasserolle.
Kok opp og la fløtemelken trekke smak mens gelatinplatene bløtlegges i kaldt vann. Finhakk sjokoladen og ha den over i en bolle.
Varm opp fløtemelken på nytt og løs opp gelatinplatene i den varme væsken. Sil blandingen over sjokoladen.
Rør til sjokoladen er oppløst, bruk gjerne en stavmikser, men pass på så du ikke visper inn mye luft. Rør til slutt inn resten av fløten.
Fordel blandingen i fire skåler eller glass og la pannacottaen stå kaldt til den stivner, gjerne natten over.
Smelt sukkeret til de karamelliserte nøttene til gyllen karamell i en liten stekepanne. Trekk pannen vekk fra varmen og rør straks inn nøttene.
Når alle nøttene er dekket av karamell, heller du dem utover et stekebrett med bakepapir. Prøv å dra nøttene fra hverandre med to gafler slik at ikke alt ender i en stor klump.
La nøttene bli helt avkjølte før du knekker dem opp i biter eller grovhakker dem.
Sett en ekstra spiss på de karamelliserte nøttene ved å drysse over litt knust flaksalt mens karamellen ennå er varm.
Dryss karamelliserte nøtter over panna cottaen ved servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?