Til hovedinnhold

Krydret gresskarpai

1 h
11 varer
155
Krydret gresskarpai

Denne gresskarpaien er mild på smak og inneholder typiske høstkrydre som kanel og muskat. Liker du paien mer krydret, kan du tilsette enda mer kanel og gjerne en teskje ingefær. For en karamellaktig smak, erstatter du halvparten av sukkeret med brunt sukker. Bruk en paiform som er 24 cm, og velg gjerne en med løs bunn. Når du forsteker et paiskall, kan du bruke ukokte erter, ukokt ris eller mynter. Krøll bakepapiret godt og lenge før du til slutt bretter det ut og legger det i formen. Da unngår du stivt papir som skjærer i deigen. Gresskarpaien smaker godt litt lun, men kan også spises kald. Før servering kan paien pyntes med et lite kaneldryss og en dott lettpisket krem. 

Ingredienser

8
porsjoner

Mørdeig

  • 100 g melis
  • 200 g smør
  • 300 g hvetemel
  • 1 stk egg
  • 2 ss vann, kaldt

Fyll

  • 750 g gresskar, ukokte biter
  • 2 stykker egg
  • 120 g sukker
  • 175 ml melk
  • 25 g smør
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts muskatnøtt, revet
  • 1.5 ts kanel

Slik gjør du:

Mørdeig

  • 100 g melis
  • 200 g smør
  • 300 g hvetemel
  • 1 stk egg
  • 2 ss vann, kaldt

Fyll

  • 750 g gresskar, ukokte biter
  • 2 stykker egg
  • 120 g sukker
  • 175 ml melk
  • 25 g smør
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts muskatnøtt, revet
  • 1.5 ts kanel
Lag mørdeig. Bland alle ingrediensene til en deig, men ikke arbeid deigen for mye. La deigen hvile i kjøleskap en time før du bruker den.
Skrell gresskar og skrap ut kjernen. Del opp i grove biter og ha i en kjele med vann. Kok ca. 15 minutter til bitene er møre. Hell av vannet og avkjøl.
Kjevle ut mørdeig (ca. 2-3 mm tykk) og kle en paiform ca. 24 cm. Legg i et bakepapir og fyll opp med ukokte erter, eller evt ris eller mynter.
Stek paiskallet ca. 15 minutter på 180 grader. Fjern ertene, fortsett å steke skallet ca. 10 minutter til. Ta ut av ovnen og avkjøl litt før fyllet helles i.
Visp sammen egg, sukker, melk, smeltet smør, salt og krydder. Hell av vann som måtte samle seg i bunn av bollen på de avkjølte bitene av gresskar før du moser dem med en stavmikser eller presser bitene gjennom en sikt.
Bland gresskarpure med eggestand, rør godt sammen og hell over i paiskallet.
Stek på ca. 190 grader i 30-40 minutter. Avkjøl. Oppbevares i kjøleskap frem til servering.
woman cooking

Bon appetit!

Lag mørdeig. Bland alle ingrediensene til en deig, men ikke arbeid deigen for mye. La deigen hvile i kjøleskap en time før du bruker den.
Skrell gresskar og skrap ut kjernen. Del opp i grove biter og ha i en kjele med vann. Kok ca. 15 minutter til bitene er møre. Hell av vannet og avkjøl.
Kjevle ut mørdeig (ca. 2-3 mm tykk) og kle en paiform ca. 24 cm. Legg i et bakepapir og fyll opp med ukokte erter, eller evt ris eller mynter.
Stek paiskallet ca. 15 minutter på 180 grader. Fjern ertene, fortsett å steke skallet ca. 10 minutter til. Ta ut av ovnen og avkjøl litt før fyllet helles i.
Visp sammen egg, sukker, melk, smeltet smør, salt og krydder. Hell av vann som måtte samle seg i bunn av bollen på de avkjølte bitene av gresskar før du moser dem med en stavmikser eller presser bitene gjennom en sikt.
Bland gresskarpure med eggestand, rør godt sammen og hell over i paiskallet.
Stek på ca. 190 grader i 30-40 minutter. Avkjøl. Oppbevares i kjøleskap frem til servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?