Til hovedinnhold

Pai med epler, bjørnebær og rosmarin

45 min
9 varer
119
Pai med epler, bjørnebær og rosmarin

Pai med epler, bjørnebær og rosmarin under et sprøtt butterdeigslokk er superenkelt og utrolig godt! 

Bjørnebær kan utelates eller erstattes med bringebær eller rosiner. Litt hakkede nøtter kan også drysses over de stekte eplene. Kanel kan erstattes med 1 ss finrevet sitronskall.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 plate(r) butterdeig, frossen
  • 4 stykker eple, gjerne norske
  • 4 ss smør
  • 6 ss sukker
  • 100 g bjørnebær
  • 1 ss rosmarin, friske, små og spede blader
  • 1 ts kanel
  • 1 stk eggeplomme
  • 1 ss perlesukker

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 2 plate(r) butterdeig, frossen
  • 4 stykker eple, gjerne norske
  • 4 ss smør
  • 6 ss sukker
  • 100 g bjørnebær
  • 1 ss rosmarin, friske, små og spede blader
  • 1 ts kanel
  • 1 stk eggeplomme
  • 1 ss perlesukker
Tin butterdeigen. Legg platene oppå hverandre og kjevl ut butterdeigen til en rund leiv.
Varm stekeovnen til 200 grader.
Skrell eplene hvis skallet er tykt og skjær eplene i jevne båter. Smelt smøret i en liten stekepanne som tåler et opphold i stekeovnene, og dryss over sukkeret.
Legg i eplebåtene når sukkeret har smeltet, og stek eplene i et par minutter. Trekk pannen til side og dryss over bjørnebær, rosmarin og kanel.
Pensle butterdeigsleiven med eggeplomme og dryss over perlesukker.
Legg butterdeigen over eplene og skjær eventuelt vekk det overflødige langs med kanten av pannen.
Sett pannen inn i ovnen og stek paien til butterdeigen blir gyllen og sprø, cirka 20 minutter. Serveres varm med masse vaniljesaus.
woman cooking

Bon appetit!

Tin butterdeigen. Legg platene oppå hverandre og kjevl ut butterdeigen til en rund leiv.
Varm stekeovnen til 200 grader.
Skrell eplene hvis skallet er tykt og skjær eplene i jevne båter. Smelt smøret i en liten stekepanne som tåler et opphold i stekeovnene, og dryss over sukkeret.
Legg i eplebåtene når sukkeret har smeltet, og stek eplene i et par minutter. Trekk pannen til side og dryss over bjørnebær, rosmarin og kanel.
Pensle butterdeigsleiven med eggeplomme og dryss over perlesukker.
Legg butterdeigen over eplene og skjær eventuelt vekk det overflødige langs med kanten av pannen.
Sett pannen inn i ovnen og stek paien til butterdeigen blir gyllen og sprø, cirka 20 minutter. Serveres varm med masse vaniljesaus.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?