Til hovedinnhold

Lammecarré med urteskorpe

45 min
10 varer
157
Lammecarré med urteskorpe

Denne flotte og eksklusive lammecarréen er skikkelig kosemat som garantert vil imponere både på utseende og smak.

Lammecarré er lammerygg med ribben på. En utrolig flott råvare, saftig og mør med mye smak.

Får du ikke tak i lammecarré, kan du bruke enkle lammekoteletter, lammefilet (ytrefilet), sadel eller mørbradstykke med fett.

Husk at steketiden vil varierer litt i forhold til tykkelsen på kjøttet og om det stekes på beinet.

Tips: Smak til lammesjyen med balsamicoeddik, soyasaus eller grov og sterk sennep. Finhakket hvitløk, sjalottløk og urter blir også veldig godt.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1.5 kg lammekarré
  • 2 ss sennep, gjerne Dijon
  • 3 skive(r) loff, uten skorpe
  • 4 ss bladpersille, hakket
  • 4 ss basilikum, hakket, kan sløyfes
  • 4 ss parmesan, revet
  • 1 ts sitronskall
  • 4 fedd hvitløk, knust med skall
  • 2 dl lammekraft, innkokt
  • 100 g smør

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.5 kg lammekarré
  • 2 ss sennep, gjerne Dijon
  • 3 skive(r) loff, uten skorpe
  • 4 ss bladpersille, hakket
  • 4 ss basilikum, hakket, kan sløyfes
  • 4 ss parmesan, revet
  • 1 ts sitronskall
  • 4 fedd hvitløk, knust med skall
  • 2 dl lammekraft, innkokt
  • 100 g smør
Kjør loff til smuler i en hurtigmikser. Tilsett urter og kjør videre til du får fine lysegrønne smuler.
Bland inn ost og revet sitronskall. Legg brødblandingen (paneringen) utover en stor tallerken.
Skjær vekk eventuelle tykke sener på lammecarréen og rut opp fettet. Krydre kjøttet godt med salt og pepper.
Brun lammet i en varm stekepanne med fettsiden ned. Snu og brun kjøttet godt på alle sider, legg i knuste hvitløkfedd underveis.
Løft kjøttet over i en passende ildfast form. La fettsiden ligge opp og slå stekefettet fra pannen over kjøttet. Stek videre i ovn ved 180 grader i ca. 12 minutter. Skru opp temperaturen til 200 grader.
Pensle kjøttet med et tynt lag sennep og vend det i brødpaneringen. La kjøttet få noen minutter til i ovnen slik at paneringen blir sprø.
Brun smøret i en kasserolle til det blir gyllenbrunt og lukter «nøtteaktig».
Bland sammen lammekraft og brunet smør. Skjær kjøttet mellom bena til kotelett-stykker og server med sjysaus og for eksempel syltet løk, smørdampede grønnsaker og gulrotpuré.
woman cooking

Bon appetit!

Kjør loff til smuler i en hurtigmikser. Tilsett urter og kjør videre til du får fine lysegrønne smuler.
Bland inn ost og revet sitronskall. Legg brødblandingen (paneringen) utover en stor tallerken.
Skjær vekk eventuelle tykke sener på lammecarréen og rut opp fettet. Krydre kjøttet godt med salt og pepper.
Brun lammet i en varm stekepanne med fettsiden ned. Snu og brun kjøttet godt på alle sider, legg i knuste hvitløkfedd underveis.
Løft kjøttet over i en passende ildfast form. La fettsiden ligge opp og slå stekefettet fra pannen over kjøttet. Stek videre i ovn ved 180 grader i ca. 12 minutter. Skru opp temperaturen til 200 grader.
Pensle kjøttet med et tynt lag sennep og vend det i brødpaneringen. La kjøttet få noen minutter til i ovnen slik at paneringen blir sprø.
Brun smøret i en kasserolle til det blir gyllenbrunt og lukter «nøtteaktig».
Bland sammen lammekraft og brunet smør. Skjær kjøttet mellom bena til kotelett-stykker og server med sjysaus og for eksempel syltet løk, smørdampede grønnsaker og gulrotpuré.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?