Til hovedinnhold

Kantarellpai med spekeskinke og chèvre

1 h
13 varer
232
Kantarellpai med spekeskinke og chèvre

Dette er en enkel pai med veldig gode smaker. Den syrlige chèvren i kantarellpaien passer perfekt sammen med den salte spekeskinken. God apetitt!

Ingredienser

4
porsjoner

Paideig

  • 250 g hvetemel
  • 125 g smør
  • 1 dl vann

Fyll og topping

  • 500 g kantarell
  • 2 stykker sjalottløk
  • 1 bunt gressløk
  • 3 stykker egg
  • 3 dl matfløte
  • 100 g hvit geitost, chèvre
  • 6 skive(r) spekeskinke
  • salt
  • pepper
  • olje, til steking

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Paideig

  • 250 g hvetemel
  • 125 g smør
  • 1 dl vann

Fyll og topping

  • 500 g kantarell
  • 2 stykker sjalottløk
  • 1 bunt gressløk
  • 3 stykker egg
  • 3 dl matfløte
  • 100 g hvit geitost, chèvre
  • 6 skive(r) spekeskinke
  • salt
  • pepper
  • olje, til steking
Bland sammen mel og romtemperert smør, tilsett vann og kna raskt sammen til en smidig deig.
Pakk deigen i plastfolie og legg den kjølig i minst en halvtime.
Kjevle ut deigen på melet bakebord og trykk den ned i paiformen. Prikk bunnen med gaffel, før den forstekes i 6-7 minutter på 200 grader. Paiskallet vil krympe litt under forstekingen. Ønsker du å unngå dette, kan du brette deigen litt over kanten og skjære bort dette før andre steking.
Ha noen dråper olje i pannen og brun halvparten av soppen på høy varme. Tilsett finsnittet sjalottløk og brun løken. Krydre med salt og pepper. Dryss over finklippet gressløk.
Pisk sammen egg og matfløte. Legg halvparten av soppen i bunnen av paiskallet. Hell over eggeblandingen og legg på biter av geitosten.
Stek i ovnen på 185 grader i ca. 30 minutter, til eggestanden har stivnet.
Stek resten av soppen, krydre med salt og pepper og et dryss med finklippet gressløk.
Legg soppen og tynne skiver av spekeskinke på paien.
Server kantarellpaien varm. En grønn salat passer godt til.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen mel og romtemperert smør, tilsett vann og kna raskt sammen til en smidig deig.
Pakk deigen i plastfolie og legg den kjølig i minst en halvtime.
Kjevle ut deigen på melet bakebord og trykk den ned i paiformen. Prikk bunnen med gaffel, før den forstekes i 6-7 minutter på 200 grader. Paiskallet vil krympe litt under forstekingen. Ønsker du å unngå dette, kan du brette deigen litt over kanten og skjære bort dette før andre steking.
Ha noen dråper olje i pannen og brun halvparten av soppen på høy varme. Tilsett finsnittet sjalottløk og brun løken. Krydre med salt og pepper. Dryss over finklippet gressløk.
Pisk sammen egg og matfløte. Legg halvparten av soppen i bunnen av paiskallet. Hell over eggeblandingen og legg på biter av geitosten.
Stek i ovnen på 185 grader i ca. 30 minutter, til eggestanden har stivnet.
Stek resten av soppen, krydre med salt og pepper og et dryss med finklippet gressløk.
Legg soppen og tynne skiver av spekeskinke på paien.
Server kantarellpaien varm. En grønn salat passer godt til.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?