Til hovedinnhold

Banankake

1 h 30 min
10 varer
1.7k
Banankake med mørk sjokolade

Blir banene brune før du rekker å spise dem? Vårt beste tips til hva man kan gjøre med overmodne bananer er en supersaftig banankake med sjokolade.

I oppskriften er det brukt mørk sjokolade, men du kan bruke den sjokoladen du liker best.

Banankaken baker du i en brødform på omtrent 1 liter.

Modne bananer er kjempefine å bruke i forskjellige bakst eller sunne bananpannekaker!

Ingredienser

5
porsjoner
  • 100 g smør, romtemperert
  • 1 dl sukker, hvitt eller lysebrunt
  • 2 stk egg, romtempererte
  • 2 stk banan, modne
  • 4 dl hvetemel
  • 0.75 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts kanel
  • 1 ts salt
  • 200 g mørk sjokolade, minst 70%

Slik gjør du:

  • 100 g smør, romtemperert
  • 1 dl sukker, hvitt eller lysebrunt
  • 2 stk egg, romtempererte
  • 2 stk banan, modne
  • 4 dl hvetemel
  • 0.75 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts kanel
  • 1 ts salt
  • 200 g mørk sjokolade, minst 70%
Start med å piske romtemperert smør og sukker til det blir luftig. Det kan være lurt å skrape ned smør som kryper oppover bollen underveis for å blande alt sammen. Pisk inn ett egg av gangen i smørkremen.
I en annen bolle blander du alt det tørre godt sammen. Bytt fra visp til blandekrok hvis du har det og vend inn den tørre blandingen i smørkremen.
Mos bananene med gaffel hvis du ønsker litt bananbiter i kaken, eller med stavmikser hvis du ønsker den helt jevn. Min erfaring er at kaken blir litt mer saftig med grovmost banan. Bland bananen og finhakket sjokolade i deigen med en slikkepott.
Stek kaken på nederste rille på 180 grader i 50-60 minutter. Vær obs på at kaken vil føles litt myk når den er varm, så den må avkjøles for at den skal sette seg. Denne banankaken holder seg i mange dager om du pakker den inn og oppbevarer den i kjøleskap.
Stek kaken på nederste rille på 180 grader i 50-60 minutter. Vær obs på at kaken vil føles litt myk når den er varm, så den må avkjøles for at den skal sette seg. Denne banankaken holder seg i mange dager om du pakker den inn og oppbevarer den i kjøleskap.
woman cooking

Bon appetit!

Start med å piske romtemperert smør og sukker til det blir luftig. Det kan være lurt å skrape ned smør som kryper oppover bollen underveis for å blande alt sammen. Pisk inn ett egg av gangen i smørkremen.
I en annen bolle blander du alt det tørre godt sammen. Bytt fra visp til blandekrok hvis du har det og vend inn den tørre blandingen i smørkremen.
Mos bananene med gaffel hvis du ønsker litt bananbiter i kaken, eller med stavmikser hvis du ønsker den helt jevn. Min erfaring er at kaken blir litt mer saftig med grovmost banan. Bland bananen og finhakket sjokolade i deigen med en slikkepott.
Stek kaken på nederste rille på 180 grader i 50-60 minutter. Vær obs på at kaken vil føles litt myk når den er varm, så den må avkjøles for at den skal sette seg. Denne banankaken holder seg i mange dager om du pakker den inn og oppbevarer den i kjøleskap.
Stek kaken på nederste rille på 180 grader i 50-60 minutter. Vær obs på at kaken vil føles litt myk når den er varm, så den må avkjøles for at den skal sette seg. Denne banankaken holder seg i mange dager om du pakker den inn og oppbevarer den i kjøleskap.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?