Til hovedinnhold

Smuldrepai med solbær

15 min
5 varer
313
Smuldrepai med solbær

Solbær smaker herlig av sol og sommer, og visste du at bæret også er kjempesunt og proppfullt av vitaminer og antioksidanter?

Solbær brukes nok oftest til fremstilling av saft, men den litt kraftige smaken passer også godt i kaker, desserter og is.

Smuldrepai er kanskje den enkleste desserten man kan lage, og den smaker fantastisk godt sammen med solbær. Desserten spises lun med vaniljesaus eller is til, eller du kan velge et sunnere alternativ som for eksempel vaniljekesam.

Ingredienser

2
porsjoner
  • 100 g demerarasukker
  • 50 g havregryn
  • 100 g hvetemel
  • 75 g smør
  • 250 g solbær

Slik gjør du:

  • 100 g demerarasukker
  • 50 g havregryn
  • 100 g hvetemel
  • 75 g smør
  • 250 g solbær
Bland sammen sukker, havregryn og mel.
Skjær smøret i terninger og smuldre det inn med fingrene. Det skal være litt biter igjen av smøret, så ikke bland for godt.
Ha solbærene i former og strø blandingen over.
Ha solbærene i former og strø blandingen over.
Smuldrepaien stekes på 180 -200 grader i ca. 30 minutter, til toppingen har en gyllen farge.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen sukker, havregryn og mel.
Skjær smøret i terninger og smuldre det inn med fingrene. Det skal være litt biter igjen av smøret, så ikke bland for godt.
Ha solbærene i former og strø blandingen over.
Ha solbærene i former og strø blandingen over.
Smuldrepaien stekes på 180 -200 grader i ca. 30 minutter, til toppingen har en gyllen farge.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?