Til hovedinnhold

Multedessert med havre og krem

45 min
7 varer
196
Multedessert  med havre og krem

Det er fantastisk å plukke multer. Solen steker, kleggen biter og myren svupper under støvlene, og så plutselig åpenbarer det seg et oransje teppe foran deg! Å finne en helt urørt multemyr, full av gylne perler, kan sammenlignes med å ha funnet det reneste gull.

I denne multedesserten har konditor Elin Vatnar Nilsen forsøkt å finne smaker som harmoner med hverandre. Den litt ville, skarpe multesmaken passer fint sammen med smak av smørkaramell fra sprø havrekaker. Sprø havreflarn, multer og bløtpisket krem gjør derfor dette til en knasende god dessert.

Ingredienser

4
porsjoner

Havreflarn

  • 100 g smør
  • 80 g sukker
  • 100 g havregryn
  • 1 ss hvetemel
  • 3 ss kremfløte

Fyll og pynt

  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss sukker
  • 2 dl multer
  • 6 stykker havreflarn, knuste

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Havreflarn

  • 100 g smør
  • 80 g sukker
  • 100 g havregryn
  • 1 ss hvetemel
  • 3 ss kremfløte

Fyll og pynt

  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss sukker
  • 2 dl multer
  • 6 stykker havreflarn, knuste
Lag først havreflarn. Forvarm ovnen til 220 grader, og bland alle ingrediensene i en kjele. Varm opp under omrøring til grynene sveller og massen blir fast.
Sett små topper på en bakeplate med god avstand. Stek i ovnen til de er gylne.
Pisk kremfløte tilsatt sukker til en myk krem.
Legg et lag knuste havreflarn i bunnen av glasset.
Så et par skjeer med multer.
Dekk multene med et tynt lag krem.
Det hele gjentas til dessertglasset er fylt. Pynt med hel havreflarn.
woman cooking

Bon appetit!

Lag først havreflarn. Forvarm ovnen til 220 grader, og bland alle ingrediensene i en kjele. Varm opp under omrøring til grynene sveller og massen blir fast.
Sett små topper på en bakeplate med god avstand. Stek i ovnen til de er gylne.
Pisk kremfløte tilsatt sukker til en myk krem.
Legg et lag knuste havreflarn i bunnen av glasset.
Så et par skjeer med multer.
Dekk multene med et tynt lag krem.
Det hele gjentas til dessertglasset er fylt. Pynt med hel havreflarn.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?