Til hovedinnhold

Kinesisk kylling med frisk salat

30 min
14 varer
1.8k
Kinesisk kylling med frisk salat

Mens kyllingen koser seg i marinaden og siden i ovnen, har du god tid til å lage salaten, koke ris, og prate med gjestene. Oppskriften er fra matblogger Mette Lindgren med bloggen «My food passion».

Ingredienser

4
porsjoner

Kinesisk kylling

  • 1 dl hoisinsaus
  • 1 ss søt chilisaus
  • 3 fedd hvitløk, presset
  • 2 ts ingefær
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss sitron, saften
  • 0.5 ts kinesisk five spice-krydder
  • 4 stk kyllingbryst
  • 1 ss sesamfrø

Agurk og brekkbønnesalat

  • 200 g grønne bønner
  • 0.5 stilk agurk
  • 2 ss soyasaus
  • 0.25 ts sesamolje
  • 2 ts riseddik
  • 2 ss honning, flytende

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Kinesisk kylling

  • 1 dl hoisinsaus
  • 1 ss søt chilisaus
  • 3 fedd hvitløk, presset
  • 2 ts ingefær
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss sitron, saften
  • 0.5 ts kinesisk five spice-krydder
  • 4 stk kyllingbryst
  • 1 ss sesamfrø

Agurk og brekkbønnesalat

  • 200 g grønne bønner
  • 0.5 stilk agurk
  • 2 ss soyasaus
  • 0.25 ts sesamolje
  • 2 ts riseddik
  • 2 ss honning, flytende
Sett ovnen på 200 grader
Rør sammen alle ingrediensene foruten kylling og sesamfrø. Del kylling i mindre biter.
Legg dem i marinaden og mariner i ca 15 min.
Legg folie på et stekebrett. Legg på kyllingbitene med marinaden, fordel utover.
Stek i ca 10 min. Ved servering, strø over sesamfrø.
Kok bønnene i noen minutter i kokende vann til møre. Legg dem i iskaldt vann. La renne godt av.
Bland soya, riseddik, sesamolje og honning. Legg bønner og agurk i en skål, hell over dressingen og rør om.
Server med kokt jasmin ris.
woman cooking

Bon appetit!

Sett ovnen på 200 grader
Rør sammen alle ingrediensene foruten kylling og sesamfrø. Del kylling i mindre biter.
Legg dem i marinaden og mariner i ca 15 min.
Legg folie på et stekebrett. Legg på kyllingbitene med marinaden, fordel utover.
Stek i ca 10 min. Ved servering, strø over sesamfrø.
Kok bønnene i noen minutter i kokende vann til møre. Legg dem i iskaldt vann. La renne godt av.
Bland soya, riseddik, sesamolje og honning. Legg bønner og agurk i en skål, hell over dressingen og rør om.
Server med kokt jasmin ris.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?