Til hovedinnhold

Fisketaco med avokado og kålsalat

45 min
18 varer
587
Fisketaco med avokado og kålsalat

Denne fisketacoen passer perfekt både på fredager og andre dager! Taco blir nemlig ekstra god med sprøstekt fisk, avokado, kålsalat og asiatiske smaker av koriander og lime. Det mener i hvert fall matblogger Hanne Buxrud bak bloggen «Borte borte hjemme».

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 g filet av lysing, eller annen hvit fisk
  • 8 stykker tortillalefse

Til panering

  • 1 stk egg
  • 1 dl hvetemel
  • 0.25 ts salt
  • 0.25 ts pepper
  • solsikkeolje, eller smør

Til avokadorøre

  • 2 stykker avokado
  • 0.5 stk lime, limesaft
  • 1 fedd hvitløk
  • 2.5 ss lettrømme, eller youghurt naturell
  • 1 dl koriander, finhakket
  • 0.25 ts salt, etter smak
  • 0.25 ts pepper, nykvernet, etter smak

Kålsalat

  • 300 g rødkål, eller hodekål, finsnittet
  • 1 stk eple, syrlig, skrelt og finsnittet
  • 0.5 stk rødløk
  • 0.5 dl lettrømme, eller youghurt naturell
  • 0.5 dl majones
  • 0.5 ts sennep, eller tabasco
  • 5 dråpe sitronsaft, etter smak

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 600 g filet av lysing, eller annen hvit fisk
  • 8 stykker tortillalefse

Til panering

  • 1 stk egg
  • 1 dl hvetemel
  • 0.25 ts salt
  • 0.25 ts pepper
  • solsikkeolje, eller smør

Til avokadorøre

  • 2 stykker avokado
  • 0.5 stk lime, limesaft
  • 1 fedd hvitløk
  • 2.5 ss lettrømme, eller youghurt naturell
  • 1 dl koriander, finhakket
  • 0.25 ts salt, etter smak
  • 0.25 ts pepper, nykvernet, etter smak

Kålsalat

  • 300 g rødkål, eller hodekål, finsnittet
  • 1 stk eple, syrlig, skrelt og finsnittet
  • 0.5 stk rødløk
  • 0.5 dl lettrømme, eller youghurt naturell
  • 0.5 dl majones
  • 0.5 ts sennep, eller tabasco
  • 5 dråpe sitronsaft, etter smak
Lag avokadorøren ved å mose avokadokjøttet og resten av ingrediensene med en gaffel. Bruk en stavmikser hvis du vil ha en finmost blanding.
Bland sammen rømme og majones i en bolle. Bland inn kål og eple og smak til med salt, pepper og sitron. Sett til side.
Lag fiskepinnene ved å ha melet på en tallerken og bland inn en god klype salt og nykvernet pepper. Pisk egget med en gaffel i en bolle.
Del fiskefiletene i fingertykke staver. Skyll i rennende vann og tørk dem med tørkepapir. Rull fiskebitene lett i melet, så i egget og så tilbake i melet. Stek dem i en stekepanne på middels varme i 3-4 minutter eller til de er gylne.
Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie og varm dem opp i stekeovnen mens du steker fiskepinnene.
Server lune, myke tortillalefser med kålsalat, avokadorøre og fiskepinner. Dryss på med frisk koriander og server med noen limebåter ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Lag avokadorøren ved å mose avokadokjøttet og resten av ingrediensene med en gaffel. Bruk en stavmikser hvis du vil ha en finmost blanding.
Bland sammen rømme og majones i en bolle. Bland inn kål og eple og smak til med salt, pepper og sitron. Sett til side.
Lag fiskepinnene ved å ha melet på en tallerken og bland inn en god klype salt og nykvernet pepper. Pisk egget med en gaffel i en bolle.
Del fiskefiletene i fingertykke staver. Skyll i rennende vann og tørk dem med tørkepapir. Rull fiskebitene lett i melet, så i egget og så tilbake i melet. Stek dem i en stekepanne på middels varme i 3-4 minutter eller til de er gylne.
Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie og varm dem opp i stekeovnen mens du steker fiskepinnene.
Server lune, myke tortillalefser med kålsalat, avokadorøre og fiskepinner. Dryss på med frisk koriander og server med noen limebåter ved siden av.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?