Til hovedinnhold

Pizza med salami, sopp og artisjokk

1 h 30 min
17 varer
194
Pizza med salami, sopp og artisjokk

Pizza med salami, sopp og artisjokk er en god og mettende pizza, som du lager med god salami.

Pizzadeigen bør stå og kaldheve over natten for best resultat. Pizza skal stekes ved høy varme, og i fravær av en steinovn funker det veldig bra i en liten pizzaovn eller med en pizzastein i stekeovnen.

Oppskriften gir cirka 4 pizzaer.

Ingredienser

4
porsjoner

Pizzadeig

  • 5 g gjær
  • 2.5 dl vann, kaldt
  • 10 g salt
  • 5 g sukker
  • 450 g finbakstmel, eller pizzamel Tipo 0
  • 0.5 dl olivenolje

Tomatsaus

  • 5 stykker plommetomat, modne
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts oregano, tørket
  • 5 stykker basilikumblader, ta gjerne vare på stilken
  • 1 ts sukker

Fyll

  • salt
  • pepper, kvernet
  • mozzarella
  • parmesan, revet
  • salami, god
  • aromasopp, evt. sjampinjong, kantarell eller steinsopp
  • artiskokk, syltet
  • ruccolasalat

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Pizzadeig

  • 5 g gjær
  • 2.5 dl vann, kaldt
  • 10 g salt
  • 5 g sukker
  • 450 g finbakstmel, eller pizzamel Tipo 0
  • 0.5 dl olivenolje

Tomatsaus

  • 5 stykker plommetomat, modne
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts oregano, tørket
  • 5 stykker basilikumblader, ta gjerne vare på stilken
  • 1 ts sukker

Fyll

  • salt
  • pepper, kvernet
  • mozzarella
  • parmesan, revet
  • salami, god
  • aromasopp, evt. sjampinjong, kantarell eller steinsopp
  • artiskokk, syltet
  • ruccolasalat
Rør gjæren ut i det kalde vannet. Tilsett mel, salt og sukker. Elt deigen lett sammen og tilsett olje. Elt videre i ca 10-15 minutter til den blir myk, smidig og elastisk.
Rull deigen ut til 8 like store boller. Legg bollene over på et godt melet brett eller en stekeplate. Dekk bollene med plastfolie og la de kaldheve i kjøleskapet natten over, men maks 24 timer.
Kjevl, eller bare trykk, klem og dra deigbollene ut til tynne pizzabunner.
Lag tomatsausen. Fjern stilkefestet med en liten kniv og del tomatene i to langs midten. Skvis forsiktig ut all innmaten over i en sil. Ta vare på all tomatsaften men kast frøene.
Bruk en vid panne fres finhakket hvitløk blank i olivenoljen. Leg i de halve tomatene med snittflaten ned i pannen. Tilsett tomatsaften og la det koke noen minutter under lokk til skinnet løsner på tomatene.
Bruk en pinsett og dra av tomatskinnet. Dette er strengt tatt ikke nødvendig, men det kan være smart å fjerne det meste av skinnet hvis det løsner enkelt.
Tilsett oregano og stilken fra basilikumbladene og kok sausen videre uten lokk til den tykner skikkelig, ca 15-20 minutter.
Ta ut basilikumstilken og kjør sausen med en stavmikser. Tilsett hakket basilikum og smak sausen til med salt og pepper. Avkjøl.
Smør et tynt lag tomatsaus på pizzabunnen og dryss over mozzarella og parmesan.
Legg på sopp i tynne skiver, salami og syltet artisjokk delt i kløfter.
Stek pizzaen i varm pizzaovn eller ved 230 - 250 grader i stekeovn i ca. 5-10 minutter. Dryss over litt rucculasalat før servering om ønskelig.
woman cooking

Bon appetit!

Rør gjæren ut i det kalde vannet. Tilsett mel, salt og sukker. Elt deigen lett sammen og tilsett olje. Elt videre i ca 10-15 minutter til den blir myk, smidig og elastisk.
Rull deigen ut til 8 like store boller. Legg bollene over på et godt melet brett eller en stekeplate. Dekk bollene med plastfolie og la de kaldheve i kjøleskapet natten over, men maks 24 timer.
Kjevl, eller bare trykk, klem og dra deigbollene ut til tynne pizzabunner.
Lag tomatsausen. Fjern stilkefestet med en liten kniv og del tomatene i to langs midten. Skvis forsiktig ut all innmaten over i en sil. Ta vare på all tomatsaften men kast frøene.
Bruk en vid panne fres finhakket hvitløk blank i olivenoljen. Leg i de halve tomatene med snittflaten ned i pannen. Tilsett tomatsaften og la det koke noen minutter under lokk til skinnet løsner på tomatene.
Bruk en pinsett og dra av tomatskinnet. Dette er strengt tatt ikke nødvendig, men det kan være smart å fjerne det meste av skinnet hvis det løsner enkelt.
Tilsett oregano og stilken fra basilikumbladene og kok sausen videre uten lokk til den tykner skikkelig, ca 15-20 minutter.
Ta ut basilikumstilken og kjør sausen med en stavmikser. Tilsett hakket basilikum og smak sausen til med salt og pepper. Avkjøl.
Smør et tynt lag tomatsaus på pizzabunnen og dryss over mozzarella og parmesan.
Legg på sopp i tynne skiver, salami og syltet artisjokk delt i kløfter.
Stek pizzaen i varm pizzaovn eller ved 230 - 250 grader i stekeovn i ca. 5-10 minutter. Dryss over litt rucculasalat før servering om ønskelig.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?