Til hovedinnhold

Pizza med potet, lodderogn og rømme

1 h
12 varer
45
Pizza med nypoteter, lodderogn og rømme

Denne pizzaen er knasende sprø, med topping inspirert av norske mattradisjoner. De tynne nypotetene gir en deilig knas, mens rømmen tilfører syrlighet.

Løyrom + pizza = sant. Her får du en rimeligere variant med lodderogn, men du kan selv velge hvilken type rogn du bruker.

Pizzadeigen bør kaldheve over natten for best resultat. Pizza skal stekes ved høy varme, i fravær av en steinovn funker det veldig bra i en liten pizzaovn, eller med en pizzastein i stekeovnen.

Oppskriften gir 4 pizzaer.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stykker poteter, middels store
  • olivenolje
  • rosmarin, kvaster
  • 8 ss gressløk, grovhakket
  • 8 ss dill, grovhakket
  • 8 ss lettrømme
  • 8 ss lodderogn, eller løyrom

Pizzadeig

  • 0.5 dl olivenolje
  • 2.5 dl vann, kaldt
  • 5 g gjær
  • 450 g finbakstmel, eller pizzamel tipo 0
  • 10 g salt
  • 5 g sukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stykker poteter, middels store
  • olivenolje
  • rosmarin, kvaster
  • 8 ss gressløk, grovhakket
  • 8 ss dill, grovhakket
  • 8 ss lettrømme
  • 8 ss lodderogn, eller løyrom

Pizzadeig

  • 0.5 dl olivenolje
  • 2.5 dl vann, kaldt
  • 5 g gjær
  • 450 g finbakstmel, eller pizzamel tipo 0
  • 10 g salt
  • 5 g sukker
Rør gjæren ut i det kalde vannet. Tilsett mel, salt og sukker. Elt deigen lett sammen og tilsett olje. Elt deigen videre i ca 10-15 minutter til den blir myk, smidig og elastisk.
Rull deigen ut til 8 like store boller. Legg bollene over på et godt melet brett eller stekeplate. Dekk bollene med plastfolie og la de kaldheve i kjøleskapet natten over (maks 24 timer). Kjevl, eller bare trykk, klem og dra deigbollene ut til tynne pizzabunner.
Skjær potetene i syltynne skiver, har du en mandolin bør du bruke den. La potetskivene ligge ca. 20 minutter i kaldt vann for å fjerne en del av stivelsen. Ta potetskivene ut av vannet og la de få renne godt av seg på et kjøkkenklede. Klapp skivene tørre og fordel dem utover pizzabunnen i et jevn lag.
Drypp over olivenolje og legg noen rosmarinblader her og der. Stek pizzaen i varm pizzaovn eller ved 230 - 250 grader i stekeovn i ca. 5-10 minutter. Fordel rogn, rømme og urter utover pizzaen før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Rør gjæren ut i det kalde vannet. Tilsett mel, salt og sukker. Elt deigen lett sammen og tilsett olje. Elt deigen videre i ca 10-15 minutter til den blir myk, smidig og elastisk.
Rull deigen ut til 8 like store boller. Legg bollene over på et godt melet brett eller stekeplate. Dekk bollene med plastfolie og la de kaldheve i kjøleskapet natten over (maks 24 timer). Kjevl, eller bare trykk, klem og dra deigbollene ut til tynne pizzabunner.
Skjær potetene i syltynne skiver, har du en mandolin bør du bruke den. La potetskivene ligge ca. 20 minutter i kaldt vann for å fjerne en del av stivelsen. Ta potetskivene ut av vannet og la de få renne godt av seg på et kjøkkenklede. Klapp skivene tørre og fordel dem utover pizzabunnen i et jevn lag.
Drypp over olivenolje og legg noen rosmarinblader her og der. Stek pizzaen i varm pizzaovn eller ved 230 - 250 grader i stekeovn i ca. 5-10 minutter. Fordel rogn, rømme og urter utover pizzaen før servering.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?