Til hovedinnhold

Bakt potet med cheddarost og baconfyll

2 h
9 varer
850
Bakt potet med cheddarost og baconfyll

Bakt potet er et populært tilbehør til grillmaten. Med den kan lett oppgraderes til å bli en spennende og smakfull rett på egne ben.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stykker bakepotet, store
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss grovt salt
  • 150 g bacon
  • 150 g cheddar
  • 2 ss gressløk, finhakket
  • 2 ss smør
  • pepper, nykvernet
  • timian, kvaster

Slik gjør du:

  • 4 stykker bakepotet, store
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss grovt salt
  • 150 g bacon
  • 150 g cheddar
  • 2 ss gressløk, finhakket
  • 2 ss smør
  • pepper, nykvernet
  • timian, kvaster
Vask og tørk potetene før de legges i en ovnsform. Potetene gnis så inn med olivenolje og drysses med grovt salt.
Vask og tørk potetene før de legges i en ovnsform. Potetene gnis så inn med olivenolje og drysses med grovt salt.
Bakes i ovn på 200 grader til de er møre, i circa 45-60 minutter, alt etter størrelsen på potetene.
La de ferdigbakte potetene avkjøles litt, før de deles i to på langs. Bruk en skje og skrap ut det meste av potetmassen, pass på at skallet holder seg helt. Plasser skallene i en ovnsform.
La de ferdigbakte potetene avkjøles litt, før de deles i to på langs. Bruk en skje og skrap ut det meste av potetmassen, pass på at skallet holder seg helt. Plasser skallene i en ovnsform.
Del opp tynne baconskiver i terninger og stek dem sprø i pannen.
Del opp tynne baconskiver i terninger og stek dem sprø i pannen.
Mos potetfyllet med en gaffel og rør inn smør og baconbiter. Riv halvparten av cheddarosten og bland dette i massen. Bland inn finhakket gressløk og smak til med nykvernet pepper.
Mos potetfyllet med en gaffel og rør inn smør og baconbiter. Riv halvparten av cheddarosten og bland dette i massen. Bland inn finhakket gressløk og smak til med nykvernet pepper.
Fyll potetmosen tilbake i skallene. Riv resten av cheddarosten og dryss over. Gratiner potetene i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter, til osten er gyllen. Pynt med friske kvaster av timian.
Fyll potetmosen tilbake i skallene. Riv resten av cheddarosten og dryss over. Gratiner potetene i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter, til osten er gyllen. Pynt med friske kvaster av timian.
woman cooking

Bon appetit!

Vask og tørk potetene før de legges i en ovnsform. Potetene gnis så inn med olivenolje og drysses med grovt salt.
Vask og tørk potetene før de legges i en ovnsform. Potetene gnis så inn med olivenolje og drysses med grovt salt.
Bakes i ovn på 200 grader til de er møre, i circa 45-60 minutter, alt etter størrelsen på potetene.
La de ferdigbakte potetene avkjøles litt, før de deles i to på langs. Bruk en skje og skrap ut det meste av potetmassen, pass på at skallet holder seg helt. Plasser skallene i en ovnsform.
La de ferdigbakte potetene avkjøles litt, før de deles i to på langs. Bruk en skje og skrap ut det meste av potetmassen, pass på at skallet holder seg helt. Plasser skallene i en ovnsform.
Del opp tynne baconskiver i terninger og stek dem sprø i pannen.
Del opp tynne baconskiver i terninger og stek dem sprø i pannen.
Mos potetfyllet med en gaffel og rør inn smør og baconbiter. Riv halvparten av cheddarosten og bland dette i massen. Bland inn finhakket gressløk og smak til med nykvernet pepper.
Mos potetfyllet med en gaffel og rør inn smør og baconbiter. Riv halvparten av cheddarosten og bland dette i massen. Bland inn finhakket gressløk og smak til med nykvernet pepper.
Fyll potetmosen tilbake i skallene. Riv resten av cheddarosten og dryss over. Gratiner potetene i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter, til osten er gyllen. Pynt med friske kvaster av timian.
Fyll potetmosen tilbake i skallene. Riv resten av cheddarosten og dryss over. Gratiner potetene i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter, til osten er gyllen. Pynt med friske kvaster av timian.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?