Til hovedinnhold

Sol- og uværsmat

10 min
5 varer
13
Sol- og uværsmat

Snart er det tid for hverdag igjen. Det merkes på været at det går mot slutten av sommerferien - på tide å returnere til brødskiver og få i seg mer grønnsaker! oppfordrer matkunstner Ida Frosk.

Ingredienser

1
porsjoner
  • 2 skive(r) brød
  • 2 ss kremost, eller annet hvitt pålegg
  • 3 skive(r) gulrot
  • 2 stykker sukkererter, frø og bittelitt skall
  • 1 gul paprika, liten bit

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 skive(r) brød
  • 2 ss kremost, eller annet hvitt pålegg
  • 3 skive(r) gulrot
  • 2 stykker sukkererter, frø og bittelitt skall
  • 1 gul paprika, liten bit
Steg 1: Skjær opp to brødskiver.
Steg 1: Skjær opp to brødskiver.
Steg 2: Bruk en liten kniv for å forme dem til skyer. Bitene som blir til overs kan du mumse på eller enkelt gjøre om til krutonger ved å ha litt olivenolje på og slenge dem i stekeovnen til de blir tørre og gode.
Steg 2: Bruk en liten kniv for å forme dem til skyer. Bitene som blir til overs kan du mumse på eller enkelt gjøre om til krutonger ved å ha litt olivenolje på og slenge dem i stekeovnen til de blir tørre og gode.
Steg 3: Bre over smøreost eller annet hvitt pålegg.
Steg 3: Bre over smøreost eller annet hvitt pålegg.
Steg 4: Lag en sol av et par gulrotskiver, og lyn og torden med gul paprika og frøene av et par sukkererter. Stemningen kan illustreres ved å sette på små ansikter på skyene til slutt som i øverste bildet.
Steg 4: Lag en sol av et par gulrotskiver, og lyn og torden med gul paprika og frøene av et par sukkererter. Stemningen kan illustreres ved å sette på små ansikter på skyene til slutt som i øverste bildet.
woman cooking

Bon appetit!

Steg 1: Skjær opp to brødskiver.
Steg 1: Skjær opp to brødskiver.
Steg 2: Bruk en liten kniv for å forme dem til skyer. Bitene som blir til overs kan du mumse på eller enkelt gjøre om til krutonger ved å ha litt olivenolje på og slenge dem i stekeovnen til de blir tørre og gode.
Steg 2: Bruk en liten kniv for å forme dem til skyer. Bitene som blir til overs kan du mumse på eller enkelt gjøre om til krutonger ved å ha litt olivenolje på og slenge dem i stekeovnen til de blir tørre og gode.
Steg 3: Bre over smøreost eller annet hvitt pålegg.
Steg 3: Bre over smøreost eller annet hvitt pålegg.
Steg 4: Lag en sol av et par gulrotskiver, og lyn og torden med gul paprika og frøene av et par sukkererter. Stemningen kan illustreres ved å sette på små ansikter på skyene til slutt som i øverste bildet.
Steg 4: Lag en sol av et par gulrotskiver, og lyn og torden med gul paprika og frøene av et par sukkererter. Stemningen kan illustreres ved å sette på små ansikter på skyene til slutt som i øverste bildet.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?