Til hovedinnhold

Shawarma med oksekjøtt

1 h 30 min
19 varer
248
Shawarma med oksekjøtt

Enten det er kveldskos eller dagen derpå: få ting danker ut hjemmelaget kebab. Shawarma, godt krydret kjøtt med grønnsaker og dressing rullet i myke lefser. Retten er like god varm som kald.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 550 g oksekjøtt, gjerne ytrefilet eller entrecôte
  • 1 stk løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 0.2 ts tørket chili, knust
  • 23 ss olje, til steking og smøring av kjøtt
  • 1 ts paprikapulver
  • 0.5 ts pepper, knust
  • 1 ts fennikelfrø
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts korianderfrø

Dressing

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 fedd hvitløk
  • sukker
  • salt
  • pepper

Til servering

  • lefse, eller pitabrød
  • cherrytomater
  • hjertesalat
  • agurk
  • koriander
  • rød chili, fersk eller syltet

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 550 g oksekjøtt, gjerne ytrefilet eller entrecôte
  • 1 stk løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 0.2 ts tørket chili, knust
  • 23 ss olje, til steking og smøring av kjøtt
  • 1 ts paprikapulver
  • 0.5 ts pepper, knust
  • 1 ts fennikelfrø
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts korianderfrø

Dressing

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 fedd hvitløk
  • sukker
  • salt
  • pepper

Til servering

  • lefse, eller pitabrød
  • cherrytomater
  • hjertesalat
  • agurk
  • koriander
  • rød chili, fersk eller syltet
Rist koriander, spisskummen, fennikel og sort pepper i en varm tørr liten stekepanne til det dufter aromatisk.
Knus krydderiene i en morte og bland det med finrevet/knust hvitløk, tørket chili og paprika.
Skjær kjøttet i strimler og løken i tynne skiver. Bland alt sammen med krydderblandingen og olje. La det kjøttet marinere i minst 1 time.
Bland sammen crème fraiche og finrevet/knust hvitløk. Smak dressingen til med salt, kvernet pepper og en klype sukker.
Bruk en stor stekepanne og stek kjøttet (med løken og marinaden) over høy varme i ca 3 minutter.
Fyll ferske lefser eller pitabrød med kjøtt og grønnsaker. Topp med dressing og litt chilisaus.
woman cooking

Bon appetit!

Rist koriander, spisskummen, fennikel og sort pepper i en varm tørr liten stekepanne til det dufter aromatisk.
Knus krydderiene i en morte og bland det med finrevet/knust hvitløk, tørket chili og paprika.
Skjær kjøttet i strimler og løken i tynne skiver. Bland alt sammen med krydderblandingen og olje. La det kjøttet marinere i minst 1 time.
Bland sammen crème fraiche og finrevet/knust hvitløk. Smak dressingen til med salt, kvernet pepper og en klype sukker.
Bruk en stor stekepanne og stek kjøttet (med løken og marinaden) over høy varme i ca 3 minutter.
Fyll ferske lefser eller pitabrød med kjøtt og grønnsaker. Topp med dressing og litt chilisaus.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?