Til hovedinnhold

Kake med bringebærkrem

5 h 30 min
12 varer
312
Kake med bringebærkrem

Kake med bringebærkrem, hvit sjokolade og marsipan er virkelig en drøm. Pynt med noen friske bær og så er den bare å sette på bordet. Oppskriften er til en rund kakeform på 22-24 centimeter.

Ingredienser

10
porsjoner

Kakebunn

  • 5 stykker egg, store
  • 70 g sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 100 g hvetemel
  • 50 g mandel, mandelmel

Bringebærkrem

  • 5 stykker gelatin, plater
  • 300 g bringebær
  • 80 g melis
  • 0.5 stk vaniljestang, frøene
  • 5 dl fløte

Pynt

  • 250 g marsipan, minst 50 % mandler
  • bringebær, friske
  • hvit sjokolade, høvlet

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Kakebunn

  • 5 stykker egg, store
  • 70 g sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 100 g hvetemel
  • 50 g mandel, mandelmel

Bringebærkrem

  • 5 stykker gelatin, plater
  • 300 g bringebær
  • 80 g melis
  • 0.5 stk vaniljestang, frøene
  • 5 dl fløte

Pynt

  • 250 g marsipan, minst 50 % mandler
  • bringebær, friske
  • hvit sjokolade, høvlet
Kle formen med bakepapir og varm ovnen til 180 grader.
Skill eggene til kakebunnen. Visp eggeplommer og sukker til tykk eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og bland det inn i eggedosisen. Rør inn mandler.
Pisk eggehvitene til myk marengs. Rør 1/3 av marengsen inn i røren. Rør til alt er godt blandet. Vend inn resten av marengsen.
Hell røren over i formen og stek kaken midt i ovnen i ca 25-30 minutter. Sjekk med en kakepinne. Avkjøl på rist og del kakebunnen i to like store lag.
Legg det ene laget på det fatet kaken skal serveres på. Vask kakeringen og sett den rundt bunnen. Kle innsiden av ringen med bakepapir.
Bløtlegg gelatinplatene til bringebærkremen. Bland sammen bringebær, melis og vanilje. Varm opp under omrøring.
Klem vannet godt ut av gelatinplatene og løs gelatinen opp i de varme bærene. Hell bærene over i en bolle og la de stå til avkjøling i romtemperatur.
Pisk fløten til myk krem. Bland 1/3 av kremen sammen med bærene mens bærene fortsatt er litt lune. Vend inn resten av kremen og hell 2/3 av bringebærkremen over bunnen. 4 timer.
Legg på den andre kakebunnen og fordel resten av bringebærkremen på toppen. Stryk den utover i et jevnt lag. La kaken stå i kjøleskapet til kremen har satt seg, minst 4 timer.
Fjern kakeringen og bakepapiret. Kjevl marsipanen ut til et bånd som er langt nok og bredt nok til å dekke hele kanten.
Legg båndet tett inntil kaken hele veien rundt, fjern eventuell overflødig marsipan slik at skjøten blir pen. Pynt kaken med bringebær og rikelig med høvlet hvit sjokolade.
woman cooking

Bon appetit!

Kle formen med bakepapir og varm ovnen til 180 grader.
Skill eggene til kakebunnen. Visp eggeplommer og sukker til tykk eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og bland det inn i eggedosisen. Rør inn mandler.
Pisk eggehvitene til myk marengs. Rør 1/3 av marengsen inn i røren. Rør til alt er godt blandet. Vend inn resten av marengsen.
Hell røren over i formen og stek kaken midt i ovnen i ca 25-30 minutter. Sjekk med en kakepinne. Avkjøl på rist og del kakebunnen i to like store lag.
Legg det ene laget på det fatet kaken skal serveres på. Vask kakeringen og sett den rundt bunnen. Kle innsiden av ringen med bakepapir.
Bløtlegg gelatinplatene til bringebærkremen. Bland sammen bringebær, melis og vanilje. Varm opp under omrøring.
Klem vannet godt ut av gelatinplatene og løs gelatinen opp i de varme bærene. Hell bærene over i en bolle og la de stå til avkjøling i romtemperatur.
Pisk fløten til myk krem. Bland 1/3 av kremen sammen med bærene mens bærene fortsatt er litt lune. Vend inn resten av kremen og hell 2/3 av bringebærkremen over bunnen. 4 timer.
Legg på den andre kakebunnen og fordel resten av bringebærkremen på toppen. Stryk den utover i et jevnt lag. La kaken stå i kjøleskapet til kremen har satt seg, minst 4 timer.
Fjern kakeringen og bakepapiret. Kjevl marsipanen ut til et bånd som er langt nok og bredt nok til å dekke hele kanten.
Legg båndet tett inntil kaken hele veien rundt, fjern eventuell overflødig marsipan slik at skjøten blir pen. Pynt kaken med bringebær og rikelig med høvlet hvit sjokolade.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?