Nypoteter med ramsløk, vårløk og urter
1 h
7 varer
152
Når solen endelig skinner er det best å nyte den. Man trenger ikke mer en noen gode stoler, solbriller, noe godt i glasset og et par terrasse- snacks på slike solskinnsdager. Lag noe enkelt som det er lett å lage mye av og som ikke krever all verdens forberedelser. Sett det frem, sett deg ned og nyt dagen til solen går ned - minst.
Ingredienser
6
porsjoner
- 1 kg nypotet, små, fine
- 1 bunt ramsløk, ca. 80 g
- 150 g vårløk
- 2 dl urter, hakkede urter som gressløk, persille, kjørv
- 100 g smør
- salt
- pepper, kvernet
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 1 kg nypotet, små, fine
- 1 bunt ramsløk, ca. 80 g
- 150 g vårløk
- 2 dl urter, hakkede urter som gressløk, persille, kjørv
- 100 g smør
- salt
- pepper, kvernet
Vask og kok potetene møre i godt saltet vann. Hell av vannet og damp potetene tørre.
Finsnitt vårløken og grovhakk ramsløken.
Bruk en stor stekepanne og stek potetene gyllenbrune i smøret over middels høy varme. Tilsett vårløk og ramsløk og krydre med salt og kvernet pepper.
Vend inn urtene og ha alt over i en bolle.
Tips: Får du ikke tak i små poteter kan du heller dele potetene etter at de er kokt.

Bon appetit!
Vask og kok potetene møre i godt saltet vann. Hell av vannet og damp potetene tørre.
Finsnitt vårløken og grovhakk ramsløken.
Bruk en stor stekepanne og stek potetene gyllenbrune i smøret over middels høy varme. Tilsett vårløk og ramsløk og krydre med salt og kvernet pepper.
Vend inn urtene og ha alt over i en bolle.
Tips: Får du ikke tak i små poteter kan du heller dele potetene etter at de er kokt.