Til hovedinnhold

Teriyaki-biff med risnudler

30 min
18 varer
295
Teriyaki-biff med risnudler

Godbiter av kjøtt med en smaksrik teriyakisaus gjør susen når det serveres sammen med wokgrønnsaker og risnudler.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 g ytrefilet, eller svin
  • salt
  • pepper
  • olje, til steking

Teriyakisaus

  • 1.5 dl soyasaus
  • 1.5 dl appelsin, saft
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss ingefær, revet
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ss sesamfrø, ristet
  • 1 stk stjerneanis
  • 1 ss maisenna, rørt ut i vann

Nudelsalat

  • 400 g risnudler
  • 1 stk rød chili
  • 2 stykker gulrot
  • 1 stk brokkoli
  • 1 stk squash
  • 1 stk pak choy

Slik gjør du:

  • 500 g ytrefilet, eller svin
  • salt
  • pepper
  • olje, til steking

Teriyakisaus

  • 1.5 dl soyasaus
  • 1.5 dl appelsin, saft
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss ingefær, revet
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ss sesamfrø, ristet
  • 1 stk stjerneanis
  • 1 ss maisenna, rørt ut i vann

Nudelsalat

  • 400 g risnudler
  • 1 stk rød chili
  • 2 stykker gulrot
  • 1 stk brokkoli
  • 1 stk squash
  • 1 stk pak choy
Krydre kjøttet og stek i panne på høy varme til det har fått en fin stekeskorpe. Etterstek i ovn til kjernetemperaturen er ca. 58 grader. La kjøttet hvile minst 10 minutter før bruk.
Krydre kjøttet og stek i panne på høy varme til det har fått en fin stekeskorpe. Etterstek i ovn til kjernetemperaturen er ca. 58 grader. La kjøttet hvile minst 10 minutter før bruk.
Rist sesamfrøene i tørr panne, før de blandes sammen med soyasaus og appelsinsaft i kjelen. Tilsett revet ingefær, stjerneanis, palmesukker og finhakket hvitløk.
Rist sesamfrøene i tørr panne, før de blandes sammen med soyasaus og appelsinsaft i kjelen. Tilsett revet ingefær, stjerneanis, palmesukker og finhakket hvitløk.
Kok opp og la sausen koke ca. 10–15 minutter. Sil sausen, jevne med maisennamel utrørt i vann. Kok opp og rør til du har en passe tykk saus.
Kok opp og la sausen koke ca. 10–15 minutter. Sil sausen, jevne med maisennamel utrørt i vann. Kok opp og rør til du har en passe tykk saus.
Del opp squash og gulrøtter i staver.
Del opp squash og gulrøtter i staver.
Varm olje i wokpanne. Start med gulrøttene og chili, før squash og broccoli tilsettes. Wok grønnsakene lett før grovkuttet pak choy-salat has i. Ta pannen fra varmen og rør inn teryiakisausen.
Varm olje i wokpanne. Start med gulrøttene og chili, før squash og broccoli tilsettes. Wok grønnsakene lett før grovkuttet pak choy-salat has i. Ta pannen fra varmen og rør inn teryiakisausen.
Kok opp rikelig med lettsaltet vann og kok risnudlene etter anvisning på pakken.
Kok opp rikelig med lettsaltet vann og kok risnudlene etter anvisning på pakken.
Bland nudler og wokgrønnsaker, server med tynne kjøttskiver og ekstra teriyakisaus.
Bland nudler og wokgrønnsaker, server med tynne kjøttskiver og ekstra teriyakisaus.
woman cooking

Bon appetit!

Krydre kjøttet og stek i panne på høy varme til det har fått en fin stekeskorpe. Etterstek i ovn til kjernetemperaturen er ca. 58 grader. La kjøttet hvile minst 10 minutter før bruk.
Krydre kjøttet og stek i panne på høy varme til det har fått en fin stekeskorpe. Etterstek i ovn til kjernetemperaturen er ca. 58 grader. La kjøttet hvile minst 10 minutter før bruk.
Rist sesamfrøene i tørr panne, før de blandes sammen med soyasaus og appelsinsaft i kjelen. Tilsett revet ingefær, stjerneanis, palmesukker og finhakket hvitløk.
Rist sesamfrøene i tørr panne, før de blandes sammen med soyasaus og appelsinsaft i kjelen. Tilsett revet ingefær, stjerneanis, palmesukker og finhakket hvitløk.
Kok opp og la sausen koke ca. 10–15 minutter. Sil sausen, jevne med maisennamel utrørt i vann. Kok opp og rør til du har en passe tykk saus.
Kok opp og la sausen koke ca. 10–15 minutter. Sil sausen, jevne med maisennamel utrørt i vann. Kok opp og rør til du har en passe tykk saus.
Del opp squash og gulrøtter i staver.
Del opp squash og gulrøtter i staver.
Varm olje i wokpanne. Start med gulrøttene og chili, før squash og broccoli tilsettes. Wok grønnsakene lett før grovkuttet pak choy-salat has i. Ta pannen fra varmen og rør inn teryiakisausen.
Varm olje i wokpanne. Start med gulrøttene og chili, før squash og broccoli tilsettes. Wok grønnsakene lett før grovkuttet pak choy-salat has i. Ta pannen fra varmen og rør inn teryiakisausen.
Kok opp rikelig med lettsaltet vann og kok risnudlene etter anvisning på pakken.
Kok opp rikelig med lettsaltet vann og kok risnudlene etter anvisning på pakken.
Bland nudler og wokgrønnsaker, server med tynne kjøttskiver og ekstra teriyakisaus.
Bland nudler og wokgrønnsaker, server med tynne kjøttskiver og ekstra teriyakisaus.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?