Til hovedinnhold

Gresk gryte: Stifado

3 h 30 min
17 varer
664
Gresk gryte: Stifado

Stifado er en deilig aromatisk gryte av langsomt kokt kjøtt, masse løk, krydder, rødvin og tomater. Ikke av de stiligste rettene, bare veldig godt. Her er min variant.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 kg kalvekjøtt, i store terninger. Bruk gjerne høyrygg
  • 2 ss hvetemel
  • 6 stykker allehånde, hele
  • 0.5 ts hel sort pepper
  • 1 stk kanelstang
  • 2 stykker laurbærblad
  • 5 fedd hvitløk
  • 0.5 dl rødvinseddik
  • 5 dl rødvin
  • 1 boks hermetiske tomater, knuste
  • 2 ss tomatpuré
  • 500 g småløk, renset
  • 2 ss smør
  • 1 ts sukker
  • olje, til steking
  • salt
  • pepper, kvernet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg kalvekjøtt, i store terninger. Bruk gjerne høyrygg
  • 2 ss hvetemel
  • 6 stykker allehånde, hele
  • 0.5 ts hel sort pepper
  • 1 stk kanelstang
  • 2 stykker laurbærblad
  • 5 fedd hvitløk
  • 0.5 dl rødvinseddik
  • 5 dl rødvin
  • 1 boks hermetiske tomater, knuste
  • 2 ss tomatpuré
  • 500 g småløk, renset
  • 2 ss smør
  • 1 ts sukker
  • olje, til steking
  • salt
  • pepper, kvernet
Krydre kjøttet godt med salt og pepper. Ha det i en brødpose sammen med melet og rist godt.
Knus allehånde og sort pepper i en morter. Skjær hvitløken i tynne skiver.
Varm en god slant olje i en gryte. Brun kjøttet godt, helst i to omganger. Ha alt kjøttet tilbake i gryten, tilsett hvitløken og la det frese i et minutt. Tilsett eddiken og la det småkoke et par minutter.
Ha i vin, tomatpuré, hermetiske tomater og krydder. Tilsett ev. litt vann, slik at væsken står opp til kanten av kjøttet.
Legg på lokk og la det hele putre/syde i ca. to-tre timer eller til kjøttet er helt mørt. Fres løken pent gyllen i smør og sukker. Tilsett litt vann og kok løken mør under lokk. Ha løken over i gryten og la den få putre med den siste halvtimen.
woman cooking

Bon appetit!

Krydre kjøttet godt med salt og pepper. Ha det i en brødpose sammen med melet og rist godt.
Knus allehånde og sort pepper i en morter. Skjær hvitløken i tynne skiver.
Varm en god slant olje i en gryte. Brun kjøttet godt, helst i to omganger. Ha alt kjøttet tilbake i gryten, tilsett hvitløken og la det frese i et minutt. Tilsett eddiken og la det småkoke et par minutter.
Ha i vin, tomatpuré, hermetiske tomater og krydder. Tilsett ev. litt vann, slik at væsken står opp til kanten av kjøttet.
Legg på lokk og la det hele putre/syde i ca. to-tre timer eller til kjøttet er helt mørt. Fres løken pent gyllen i smør og sukker. Tilsett litt vann og kok løken mør under lokk. Ha løken over i gryten og la den få putre med den siste halvtimen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?