Til hovedinnhold

Baked oats med sjokolade

20 min
8 varer
424
Baked oats toppet med karamellsaus og sjokoladelinser
Silje Sandberg

«Baked oats» er som navnet tilsier bakt havregrøt. Baked oats minner om en liten kake, men kan faktisk spises til frokost eller nytes som en sunnere dessert, litt avhengig av hva du har i og som topping.

Baked oats kan nemlig varieres i det uendelige. Om du har 3 egg, 3 bananer, bakepulver og havregryn kan du for eksempel tilsette revet gulrot og krydder, så har du noe som ligner på en gulrotkake. Eller tilsett bær og nøtter og du har en deilig frokost. Prøv deg frem og finn din favoritt.

Ønsker du å spise baked oats til en annen anledning enn frokost, kan du toppe herligheten med sjokoladeknapper og salt karamell.

Ingredienser

2
porsjoner
  • 3 stk egg
  • 3 stk banan
  • 3 ss lønnesirup
  • 3 ss bakekakao
  • 2 ts bakepulver
  • 150 g havregryn
  • sjokoladelinser, kan sløyfes
  • salt karamellsaus, kan sløyfes

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 stk egg
  • 3 stk banan
  • 3 ss lønnesirup
  • 3 ss bakekakao
  • 2 ts bakepulver
  • 150 g havregryn
  • sjokoladelinser, kan sløyfes
  • salt karamellsaus, kan sløyfes
Bland sammen alle ingrediensene i en blender til du har en glatt røre. Fordel røren i 2-4 ramekiner (ildfaste former) og topp med noen sjokoladeknapper om ønskelig.
Stek i ovnen på 180 grader i cirka 10-15 minutter til de er gjennomstekt.
Server med salt karamell på toppen.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen alle ingrediensene i en blender til du har en glatt røre. Fordel røren i 2-4 ramekiner (ildfaste former) og topp med noen sjokoladeknapper om ønskelig.
Stek i ovnen på 180 grader i cirka 10-15 minutter til de er gjennomstekt.
Server med salt karamell på toppen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?