Til hovedinnhold

Gratinert linsebolognese

40 min
19 varer
79
Linsebolognese toppet med makaroni og ost og gratinert i ovnen
Silje Sandberg

Linsebolognese minner om vegetar-versjonen av spagetti bolognese, men her toppes bolognesen med et makaronilokk fordi alt blir nesten bedre når det er gratinert.

Tips: Er det nok plass i pannen du brukte til linseblandingen og den tåler stekeovn kan du lage hele retten i denne. Da slipper du ekstra oppvask.

Ingredienser

4
porsjoner

Linsebolognese

  • 230 g røde linser, skylt og uten lake
  • 1 stk gul løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 ss tomatpuré
  • 400 g hermetiske tomater
  • 400 g amerikansk blanding
  • 1.5 dl grønnsakskraft, evt. vann og fond/buljong
  • 1 ss worchestershiresaus
  • 1 ts timian, tørket
  • 1 ts oregano
  • 1 ts basilikum
  • salt og kvernet pepper

Makaronilokk

  • 300 g makaroni
  • 1 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl melk
  • 1 ts muskatnøtt, malt
  • kajennepepper
  • 200 g revet ost

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Linsebolognese

  • 230 g røde linser, skylt og uten lake
  • 1 stk gul løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 ss tomatpuré
  • 400 g hermetiske tomater
  • 400 g amerikansk blanding
  • 1.5 dl grønnsakskraft, evt. vann og fond/buljong
  • 1 ss worchestershiresaus
  • 1 ts timian, tørket
  • 1 ts oregano
  • 1 ts basilikum
  • salt og kvernet pepper

Makaronilokk

  • 300 g makaroni
  • 1 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl melk
  • 1 ts muskatnøtt, malt
  • kajennepepper
  • 200 g revet ost
Start med å finne frem en romslig stekepanne.
Stek løk og hvitløk blank i litt olje. Tilsett resten av ingrediensene til linsebolognesen og la det putre på middels varme mens du lager makaronilokket.
Kok makaroni etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet og tilsett bittelitt olje så den ikke kleber.
Smelt smør og rør inn mel. Visp inn melken gradvis og kok opp på lav varme under stadig omrøring, så den ikke svir seg i bunnen. Kok i 5 minutter slik at melsmaken forsvinner.
Rør inn halvparten av osten i omganger og rør godt mellom hver gang. Smak til med muskat, salt, pepper og kajennepepper. Vend inn makaronien i ostesausen.
Hell linseblandingen i en ildfast form, topp med makaroniblandingen. Dryss over resten av osten.
Plasser formen midt i ovnen på 225 °C og stek i cirka 10-15 minutter, eller til formen er gjennomvarm og osten gyllen.
Plasser formen midt i ovnen på 225 °C og stek i cirka 10-15 minutter, eller til formen er gjennomvarm og osten gyllen.
woman cooking

Bon appetit!

Start med å finne frem en romslig stekepanne.
Stek løk og hvitløk blank i litt olje. Tilsett resten av ingrediensene til linsebolognesen og la det putre på middels varme mens du lager makaronilokket.
Kok makaroni etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet og tilsett bittelitt olje så den ikke kleber.
Smelt smør og rør inn mel. Visp inn melken gradvis og kok opp på lav varme under stadig omrøring, så den ikke svir seg i bunnen. Kok i 5 minutter slik at melsmaken forsvinner.
Rør inn halvparten av osten i omganger og rør godt mellom hver gang. Smak til med muskat, salt, pepper og kajennepepper. Vend inn makaronien i ostesausen.
Hell linseblandingen i en ildfast form, topp med makaroniblandingen. Dryss over resten av osten.
Plasser formen midt i ovnen på 225 °C og stek i cirka 10-15 minutter, eller til formen er gjennomvarm og osten gyllen.
Plasser formen midt i ovnen på 225 °C og stek i cirka 10-15 minutter, eller til formen er gjennomvarm og osten gyllen.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?