Til hovedinnhold

Risboller

45 min
9 varer
606

Slik lager du klassiske risboller

Risboller er en enkel favoritt til jul! Denne oppskriften er laget med saltet, ekte smør som gir en litt mer avrundet og dyp smak. Dersom du foretrekker delfiafett i risbollene, bruk gjerne litt ekstra salt og en klype vanilje.

Til denne oppskriften får du cirka 20-25 risboller litt avhengig av størrelsen du ønsker å porsjonere. Her er det brukt 1 stor spiseskje i hver muffinsform.

Disse risbollene kan du oppbevare i fryseren. På den måten kan du lage risboller en stund før og ha klart til jul.

Tips: For å lage melkefrie risboller bytter du ut smøret og sløyfer fløten. Du kan eventuelt bytte ut fløten med havrefløte eller kokos-/rapsfløte. Sukkeret kan også erstattes med agave eller kokosblomstsukker. Prøv puffet havre eller puffet quinoa!

Oppskrift av: Jenny Marie El-Kadiri Andersen

Ingredienser

1
porsjoner
Obs: Oppskriften gir 20-25 risboller
  • 300 g smør, eller delfiafett
  • 300 g mørk sjokolade
  • 1 klype vaniljesukker
  • 1 klype salt
  • 2 stk egg
  • 1 dl kremfløte
  • 150 g sukker, eller melis
  • 150 g puffet ris
  • kaffe, sterk, kan sløyfes

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 300 g smør, eller delfiafett
  • 300 g mørk sjokolade
  • 1 klype vaniljesukker
  • 1 klype salt
  • 2 stk egg
  • 1 dl kremfløte
  • 150 g sukker, eller melis
  • 150 g puffet ris
  • kaffe, sterk, kan sløyfes
Finn frem en liten kjele og smelt smør/delfiafett.
Ta kjelen av platen og tilsett sjokolade, vanilje og salt. Rør til sjokoladen har smeltet.
I en separat bolle visper du egg, sukker og fløte sammen til det er fluffy. Sukkeret skal da ha begynt å løse seg opp. Tilsett et par spiseskjeer ferdiglaget kaffe hvis ønskelig.
Hell sjokolade- og smørblandingen over i eggeblandingen og vend så inn puffet ris. Rør svært godt slik at den puffede risen blir godt dekket.
Vent så 5 minutter før du porsjonerer. Rør godt rett før porsjonering. Dette gjør at sjokoladen og smøret stivner litt, og ikke synker til bunnen av muffinsformen.
Risbollene kan du sette rett i fryser, eller la de stivne i kjøleskap først før du fryser. De er aller best rett fra fryseren!
Risbollene kan du sette rett i fryser, eller la de stivne i kjøleskap først før du fryser. De er aller best rett fra fryseren!
woman cooking

Bon appetit!

Finn frem en liten kjele og smelt smør/delfiafett.
Ta kjelen av platen og tilsett sjokolade, vanilje og salt. Rør til sjokoladen har smeltet.
I en separat bolle visper du egg, sukker og fløte sammen til det er fluffy. Sukkeret skal da ha begynt å løse seg opp. Tilsett et par spiseskjeer ferdiglaget kaffe hvis ønskelig.
Hell sjokolade- og smørblandingen over i eggeblandingen og vend så inn puffet ris. Rør svært godt slik at den puffede risen blir godt dekket.
Vent så 5 minutter før du porsjonerer. Rør godt rett før porsjonering. Dette gjør at sjokoladen og smøret stivner litt, og ikke synker til bunnen av muffinsformen.
Risbollene kan du sette rett i fryser, eller la de stivne i kjøleskap først før du fryser. De er aller best rett fra fryseren!
Risbollene kan du sette rett i fryser, eller la de stivne i kjøleskap først før du fryser. De er aller best rett fra fryseren!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?