Til hovedinnhold

Klementin-curd

20 min
7 varer
599
Klementin-curd
Silje Sandberg

Bruk opp klementinene og lag en nydelig curd, som kan brukes som topping på desserter og kaker. Prøv den for eksempel på en pavlova til juleselskapet.

Klementin curd på glass er også supert å gi bort som spiselig julegave.

Ingredienser

1
porsjoner
  • 0.5 dl klementinjuice, ferskpresset
  • 0.5 dl sitronjuice, ferskpresset
  • 1.5 dl sukker
  • 1.5 ss maisenna
  • 2 stk egg
  • 2 stk eggeplomme
  • 80 g smør, kaldt, i terninger

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 0.5 dl klementinjuice, ferskpresset
  • 0.5 dl sitronjuice, ferskpresset
  • 1.5 dl sukker
  • 1.5 ss maisenna
  • 2 stk egg
  • 2 stk eggeplomme
  • 80 g smør, kaldt, i terninger
Ha alle ingrediensene bortsett fra smøret i en kjele og visp godt sammen til blandingen er klumpfri og jevn.
Kok opp under konstant omrøring. Kok kremen til den tykner og rør hele tiden med en visp for å unngå klumper.
Når kremen tykner og begynner å koke, lar du den koke i ett minutt.
Ta kjelen av varmen og rør inn smøret. Avkjøl og ha over på rent og tett glass.
woman cooking

Bon appetit!

Ha alle ingrediensene bortsett fra smøret i en kjele og visp godt sammen til blandingen er klumpfri og jevn.
Kok opp under konstant omrøring. Kok kremen til den tykner og rør hele tiden med en visp for å unngå klumper.
Når kremen tykner og begynner å koke, lar du den koke i ett minutt.
Ta kjelen av varmen og rør inn smøret. Avkjøl og ha over på rent og tett glass.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?