Klementin-curd
20 min
7 varer
599
Silje Sandberg
Bruk opp klementinene og lag en nydelig curd, som kan brukes som topping på desserter og kaker. Prøv den for eksempel på en pavlova til juleselskapet.
Klementin curd på glass er også supert å gi bort som spiselig julegave.
Ingredienser
1
porsjoner
- 0.5 dl klementinjuice, ferskpresset
- 0.5 dl sitronjuice, ferskpresset
- 1.5 dl sukker
- 1.5 ss maisenna
- 2 stk egg
- 2 stk eggeplomme
- 80 g smør, kaldt, i terninger
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 0.5 dl klementinjuice, ferskpresset
- 0.5 dl sitronjuice, ferskpresset
- 1.5 dl sukker
- 1.5 ss maisenna
- 2 stk egg
- 2 stk eggeplomme
- 80 g smør, kaldt, i terninger
Ha alle ingrediensene bortsett fra smøret i en kjele og visp godt sammen til blandingen er klumpfri og jevn.
Kok opp under konstant omrøring. Kok kremen til den tykner og rør hele tiden med en visp for å unngå klumper.
Når kremen tykner og begynner å koke, lar du den koke i ett minutt.
Ta kjelen av varmen og rør inn smøret. Avkjøl og ha over på rent og tett glass.

Bon appetit!
Ha alle ingrediensene bortsett fra smøret i en kjele og visp godt sammen til blandingen er klumpfri og jevn.
Kok opp under konstant omrøring. Kok kremen til den tykner og rør hele tiden med en visp for å unngå klumper.
Når kremen tykner og begynner å koke, lar du den koke i ett minutt.
Ta kjelen av varmen og rør inn smøret. Avkjøl og ha over på rent og tett glass.