Til hovedinnhold

Tanginnpakket sellerirot

2 h
6 varer
10
Tanginnpakket sellerirot
Espen Hagestrand

Er du ute etter å prøve noe nytt? Da er denne tangbaserte retten noe for deg! Den møre og varme sellerien tilberedes i en pakke av tang, og er garantert å imponere middagsgjestene.

Oppskriften er hentet fra «Spis Mer Grønt» av Jørgen Ravneberg.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stk tang, butare
  • 4 kvaster timian
  • 4 skive(r) sitron
  • 2 klype flaksalt
  • 4 ss smør
  • 1 stk sellerirot, stor

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk tang, butare
  • 4 kvaster timian
  • 4 skive(r) sitron
  • 2 klype flaksalt
  • 4 ss smør
  • 1 stk sellerirot, stor
Kok opp en kjele med vann. Dypp butaren, eller tangen du bruker, i vannet i 10 sekunder for å mildne smaken og teksturen. Tørk av tangen med et papir, og del den opp i fire biter.
Forvarm ovnen til 160 grader. Del selleriroten i fire tykke skiver, og legg dem på tang-arkene.
Strø over flaksalt, legg på en timiankvast, en skive sitron og en skje med smør på hvert stykke. Pakk taren rundt selleriroten og knyt det sammen med en hyssingtråd.
Stek i en ildfast form i cirka 1,5 time. Server maten i tang-pakker som gjestene kan åpne selv, og nyt!
Obs! Tangen er ikke så god å spise etter den lange steketiden, men den kan fint friteres og serveres som tang-chips.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp en kjele med vann. Dypp butaren, eller tangen du bruker, i vannet i 10 sekunder for å mildne smaken og teksturen. Tørk av tangen med et papir, og del den opp i fire biter.
Forvarm ovnen til 160 grader. Del selleriroten i fire tykke skiver, og legg dem på tang-arkene.
Strø over flaksalt, legg på en timiankvast, en skive sitron og en skje med smør på hvert stykke. Pakk taren rundt selleriroten og knyt det sammen med en hyssingtråd.
Stek i en ildfast form i cirka 1,5 time. Server maten i tang-pakker som gjestene kan åpne selv, og nyt!
Obs! Tangen er ikke så god å spise etter den lange steketiden, men den kan fint friteres og serveres som tang-chips.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?