Til hovedinnhold

Soppschnitzel

30 min
9 varer
26
Soppschnitzel
Espen Hagestrand

Proppet full av smak, krønsj og naturlige ingredienser er denne soppschnitzelen en sikker vinner blant både kjøttetere og vegetarianere.

Oppskriften er hentet fra «Spis Mer Grønt» av Jørgen Ravneberg.

Ingredienser

2
porsjoner

Soppschnitzel

  • 4 stk portobellosopp, eller piggsvinsopp
  • 0.5 stk sitron, skallet
  • 4 ss soyasaus
  • 1 ss tang, pulverisert
  • 8 ss olivenolje
  • 2 ss honning

Panering

  • egg
  • hvetemel
  • brødsmuler

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Soppschnitzel

  • 4 stk portobellosopp, eller piggsvinsopp
  • 0.5 stk sitron, skallet
  • 4 ss soyasaus
  • 1 ss tang, pulverisert
  • 8 ss olivenolje
  • 2 ss honning

Panering

  • egg
  • hvetemel
  • brødsmuler
Kutt soppen i skiver på cirka 2 cm. Bland sammen sitronskall, soyasaus, honning, tangpulver og olivenolje i en bolle og rør godt sammen. Ha væsken i en plastikkpose og ha i soppen. Sug ut all luft fra posen og knyt igjen, la soppen marinere seg i en time eller to på kjøkkenbenken, eller i kjøleskap over natten hvis du har tid til det.
Gjør klar til paneringen, pisk sammen egg til det er en flytende eggemasse, ha mel på en tallerken og strøbrød på en annen. Bland litt salt inn i hvetemelet.
Ta soppen ut av posen og dypp først i mel, så i egg og deretter i brødsmulene. Gjenta flere ganger for tykkere panering.
Friter soppen i solsikkeolje på 160 grader til den er gylden og sprø. Ha noen saltflak på toppen og la soppen hvile på en rist eller kjøkkenpapir for å la oljen renne av.
woman cooking

Bon appetit!

Kutt soppen i skiver på cirka 2 cm. Bland sammen sitronskall, soyasaus, honning, tangpulver og olivenolje i en bolle og rør godt sammen. Ha væsken i en plastikkpose og ha i soppen. Sug ut all luft fra posen og knyt igjen, la soppen marinere seg i en time eller to på kjøkkenbenken, eller i kjøleskap over natten hvis du har tid til det.
Gjør klar til paneringen, pisk sammen egg til det er en flytende eggemasse, ha mel på en tallerken og strøbrød på en annen. Bland litt salt inn i hvetemelet.
Ta soppen ut av posen og dypp først i mel, så i egg og deretter i brødsmulene. Gjenta flere ganger for tykkere panering.
Friter soppen i solsikkeolje på 160 grader til den er gylden og sprø. Ha noen saltflak på toppen og la soppen hvile på en rist eller kjøkkenpapir for å la oljen renne av.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?