Til hovedinnhold

Burrata med bakte vindruer og estragon

20 min
5 varer
41
Burrata med bakte vindruer og estragon
Boken «Processen»/Sedir

Burrate en italiensk ferskost som ligner mozzarella, men er bløtere i konsistensen.

Opprinnelig kommer osten fra Puglia, der den ble oppfunnet på 1920-tallet, ifølge Store Norske leksikon.

Her har burrataen fått selskap av ovnsbakte vindruer og estragon som også skaper en søt og aromatisk olje som du ringler over retten.

Oppskriften er hentet fra kokeboken «Processen» av Sedir Ajeenah.

Liker du denne retten kan du også prøve pappardelle med ferske urter og grønn chili eller prosecco pomodoro fra samme bok.

Ingredienser

2
porsjoner
  • 0.5 dl olivenolje
  • 5 stk røde druer, økologiske, uten stein
  • 5 stk grønne druer, økologiske, uten stein
  • 1 potte estragon
  • 1 stk Burrata

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 0.5 dl olivenolje
  • 5 stk røde druer, økologiske, uten stein
  • 5 stk grønne druer, økologiske, uten stein
  • 1 potte estragon
  • 1 stk Burrata
Sett ovnen på 180 grader varmluft.
Hell olivenoljen i en ildfast form eller panne.
Legg de røde og grønne vindruene i pannen.
Plasser noen kvister estragon mellom vindruene.
La pannen stå i ovnen i 15 til 20 minutter eller til vindruene har begynt å bli rynkete.
Når vindruene er ferdige tar du fram et serveringsfat. Bryt forsiktig burrataen i biter og legg på fatet.
Med en skje plasserer du ut de bakte vindruene. Velg de du synes ser finest ut.
Øs opp den smaksrike søte olivenoljen med skjeen og strø over burrataen og druene.
Plukk en liten neve estragonblad og legg på tallerkenen.
Strø over en klype flaksalt og server mens druene fortsatt er varme. Prosecco pomodoro
woman cooking

Bon appetit!

Sett ovnen på 180 grader varmluft.
Hell olivenoljen i en ildfast form eller panne.
Legg de røde og grønne vindruene i pannen.
Plasser noen kvister estragon mellom vindruene.
La pannen stå i ovnen i 15 til 20 minutter eller til vindruene har begynt å bli rynkete.
Når vindruene er ferdige tar du fram et serveringsfat. Bryt forsiktig burrataen i biter og legg på fatet.
Med en skje plasserer du ut de bakte vindruene. Velg de du synes ser finest ut.
Øs opp den smaksrike søte olivenoljen med skjeen og strø over burrataen og druene.
Plukk en liten neve estragonblad og legg på tallerkenen.
Strø over en klype flaksalt og server mens druene fortsatt er varme. Prosecco pomodoro
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?