Til hovedinnhold

Waleskringle

1 h
4 varer
229
Waleskringle

Waleskringle eller vannbakkelskringle kan gjerne være fast innslag på enhver familiesammenkomst! Oppskriften er en skikkelig kakeklassiker som aldri går av moten. Denne kringlen er laget av vannbakkels, og oppskriften er en grunnoppskrift som kan benyttes til både salte og søte kremer. Du kan lage mye godt av vannbakkels, som for eksempel profiteroles eller eclairs fylt med vaniljekrem, svaner med ostekrem eller og kremfylte boller. Vil du ha litt ekstra smak og farge, kan glasuren gjerne lages av for eksempel bringebærsaft.

Å lage vannbakkels er ikke vanskelig, men det er to ting som er viktig å huske. For det første må du la vann og smør eller margarin koke skikkelig opp før melet røres inn. Og til sist - unngå å åpne ovnen før det har gått 30 min. Gjør du det, kan kringlen falle sammen.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 2.5 dl vann
  • 125 g smør, kan bruke margarin
  • 125 g hvetemel
  • 4 stykker egg, medium størrelse

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 2.5 dl vann
  • 125 g smør, kan bruke margarin
  • 125 g hvetemel
  • 4 stykker egg, medium størrelse
Kok opp vann og smør eller margarin. Det er viktig med et skikkelig oppkok!
Trekk kjelen litt til side og tilsett melet
Sett kjelen tilbake på plata og rør kraftig under ganske sterk varme. Det må ikke brenne seg.
Rør kraftig til massen slipper kjelekanten.
Avkjøl massen litt før eggene røres inn.
Eggene blandes inn ett for ett. Hvor mange egg som skal til må ses an! Massen skal ikke være for flytende.
Sprøyt ut en kringleform på bakepapir, eventuelt bruk en skje til å fordele massen.
Sprøyt ut en kringleform på bakepapir, eventuelt bruk en skje til å fordele massen.
Stek i 30-45 minutter på 200 grader. For å unngå at kringlen faller sammen, bør du la være å åpne ovnsdøren før det har gått minimum 30 minutter.
Stek i 30-45 minutter på 200 grader. For å unngå at kringlen faller sammen, bør du la være å åpne ovnsdøren før det har gått minimum 30 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp vann og smør eller margarin. Det er viktig med et skikkelig oppkok!
Trekk kjelen litt til side og tilsett melet
Sett kjelen tilbake på plata og rør kraftig under ganske sterk varme. Det må ikke brenne seg.
Rør kraftig til massen slipper kjelekanten.
Avkjøl massen litt før eggene røres inn.
Eggene blandes inn ett for ett. Hvor mange egg som skal til må ses an! Massen skal ikke være for flytende.
Sprøyt ut en kringleform på bakepapir, eventuelt bruk en skje til å fordele massen.
Sprøyt ut en kringleform på bakepapir, eventuelt bruk en skje til å fordele massen.
Stek i 30-45 minutter på 200 grader. For å unngå at kringlen faller sammen, bør du la være å åpne ovnsdøren før det har gått minimum 30 minutter.
Stek i 30-45 minutter på 200 grader. For å unngå at kringlen faller sammen, bør du la være å åpne ovnsdøren før det har gått minimum 30 minutter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?