Til hovedinnhold

Gresskar-gnocchi med ricotta

40 min
7 varer
20
En bolle med gresskar-gnocchi med parmesanflak og timian på toppen
Silje Sandberg

Gresskar er så mye mer enn lykter til Halloween. De egner seg godt bakt, kokt, syltet og passer både til søtt og salt. Her får du en grunnoppskrift på gnocchi laget av gresskar.

Tips: Du kan selvfølgelig variere med sauser. Gnocchi passer godt med blåmuggostsaus, brunet smør med salvie, eller med en tomatsaus og gratinert i ovnen.

Ingredienser

2
porsjoner
  • 250 g gresskar, stekt og kjørt til puré
  • 125 g ricotta
  • 190 g hvetemel
  • 40 g parmesan, revet
  • 1 stk egg
  • 0.25 ts salt
  • 1 smør

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 250 g gresskar, stekt og kjørt til puré
  • 125 g ricotta
  • 190 g hvetemel
  • 40 g parmesan, revet
  • 1 stk egg
  • 0.25 ts salt
  • 1 smør
Bland sammen gresskar, ricotta, egg, salt og parmesan til en jevn røre. Sikt inn hvetemel og bland til en myk deig. Prøv å jobbe så lite som mulig med deigen.
Konsistensen på deigen kan avhenge av hvor mye væske som er i gresskarpuréen din. Spe i såfall på med litt mel, men ikke bruk for mye, da vil gnocchiene bli tunge og kompakte.
Dryss litt mel på kjøkkenbenken og del deigen i fire.
Rull hver del ut til en pølse og kutt pølsene i 2–3 cm brede biter.
Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Legg i gnocchiene i og la de koke til de flyter opp til overflaten. Bruk en hullsleiv til å løfte ut gnocchiene. La de renne godt av seg før du har de over på en stor tallerken med litt olivenolje på.
Varm en stor stekepanne og tilsett en god klatt med smør. Ha i gnocchiene og stek dem gyllenbrune. Tilsett friske urter mot slutten av steketiden, hell gnocchiene over på en tallerken og server med revet parmesan.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen gresskar, ricotta, egg, salt og parmesan til en jevn røre. Sikt inn hvetemel og bland til en myk deig. Prøv å jobbe så lite som mulig med deigen.
Konsistensen på deigen kan avhenge av hvor mye væske som er i gresskarpuréen din. Spe i såfall på med litt mel, men ikke bruk for mye, da vil gnocchiene bli tunge og kompakte.
Dryss litt mel på kjøkkenbenken og del deigen i fire.
Rull hver del ut til en pølse og kutt pølsene i 2–3 cm brede biter.
Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Legg i gnocchiene i og la de koke til de flyter opp til overflaten. Bruk en hullsleiv til å løfte ut gnocchiene. La de renne godt av seg før du har de over på en stor tallerken med litt olivenolje på.
Varm en stor stekepanne og tilsett en god klatt med smør. Ha i gnocchiene og stek dem gyllenbrune. Tilsett friske urter mot slutten av steketiden, hell gnocchiene over på en tallerken og server med revet parmesan.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?