Til hovedinnhold

Halloween-donuts med marshmallow-spindelvev

5 min
13 varer
40

Donuts til Halloween

Disse donutsene med sjokoladetrekk og marshmallow-spindelvev er perfekte å lage til Halloween.

Resultatet blir imponerende skummelt, men er slett ikke så vanskelig å få til som man skulle tro.

En porsjon gir cirka ni store donuts og ni donut-biter.

Oppskriften er laget av Bread By Elise i samarbeid med Matkanalen.

Ingredienser

1
porsjoner

Deig

  • 445 g hvetemel
  • 65 g sukker
  • 7 g salt
  • 175 g helmelk, kald
  • 1 stk egg
  • 1 stk eggeplomme
  • 20 g fersk gjær
  • 70 g usaltet smør, romtemperert

Fritering

  • 2 l frityrolje

Sjokoladetrekk

  • 150 g mørk kokesjokolade
  • 180 g kremfløte
  • 2 dråpe konditorfarge, eller geleferage, sort

Spindelvev

  • 100 g marshmallows

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Deig

  • 445 g hvetemel
  • 65 g sukker
  • 7 g salt
  • 175 g helmelk, kald
  • 1 stk egg
  • 1 stk eggeplomme
  • 20 g fersk gjær
  • 70 g usaltet smør, romtemperert

Fritering

  • 2 l frityrolje

Sjokoladetrekk

  • 150 g mørk kokesjokolade
  • 180 g kremfløte
  • 2 dråpe konditorfarge, eller geleferage, sort

Spindelvev

  • 100 g marshmallows

Deig:

Ha hvetemel, sukker, salt, melk, egg og gjær, i en kjøkkenmaskinbolle med eltekrok.
Elt deigen på lav-medium hastighet i 10 minutter.
Ha i smøret, ca en spiseskje om gangen.
Når alt smøret er tilsatt; elt deigen i 15 minutter til den er smidig og elastisk.
Ha deigen over i en stor bakebolle og dekk til med plastfolie.
Hev deigen i 1,5 time ved romtemperatur, før du setter den i kjøleskapet i 1-2 timer, eller frem til den har doblet seg i størrelse. I kjøleskapet blir deigen fastere, som gjør den enkel å kjevle ut og forme til donuts - samtidig utvikles ekstra god smak når deigen får heve sakte.
Når deigen har doblet seg i størrelse, kan du ta den ut av kjøleskapet og ha den over på en melet kjøkkenbenk.
Kjevl ut deigen til den er 1-1,5 cm tykk og trykk ut donuts med runde utstikkere - jeg bruker 8,5 cm og 3 cm utstikkere.
Klipp ut ca 15x15 cm store firkanter med bakepapir, og fordel de på stekebrett med litt plass mellom hver.
Plasser donutsene på hver sin firkant. Dekk til med plastfolie.
Etterhev i ca 45 min.
Varm opp frityrolje til 170-175 grader i en stor jerngryte. Bruk et termometer for å holde jevn temperatur.
Løft opp en donut etter bakepapiret og forsiktig legg den i oljen (med papiret på), fjern bakepapiret fra oljen med en tang eller lignende, og friter i ca 1,5 minutt på hver side. Gjenta med alle donutsene.
La renne av på kjøkkenpapir, og avkjøl før du lager sjokoladetrekket.

Sjokoladetrekk

Finhakk sjokolade og ha det over i en stor bakebolle.
Kok opp kremfløte til kokepunktet og hell det over sjokoladen. La stå i 2 minutter.
Rør blandingen til den er glansfull.
Ha i et par dråper sort farge og rør sammen.
Dypp donuts i sjokoladen. Legg på rist, til sjokoladetrekket får satt seg litt.

Spindelvev

Ha marshmellows i en stor bakebolle og varm opp i mikrobølgeovn i 30-60 sekunder, eller til marshmellowsene er store og myke.
Rør sammen med en slikkepott.
Avkjøl i noen minutter til blandingen er elastisk og kald nok til å håndtere.
Ta litt marshmellow mellom fingrene og strekk det ut til det ser ut som spindelvev. Legg det over en donut og plukk opp donuten slik at du får festet spindelvevet på undersiden av donuten.
Ta litt marshmellow mellom fingrene og strekk det ut til det ser ut som spindelvev. Legg det over en donut og plukk opp donuten slik at du får festet spindelvevet på undersiden av donuten.
woman cooking

Bon appetit!

Deig:

Ha hvetemel, sukker, salt, melk, egg og gjær, i en kjøkkenmaskinbolle med eltekrok.
Elt deigen på lav-medium hastighet i 10 minutter.
Ha i smøret, ca en spiseskje om gangen.
Når alt smøret er tilsatt; elt deigen i 15 minutter til den er smidig og elastisk.
Ha deigen over i en stor bakebolle og dekk til med plastfolie.
Hev deigen i 1,5 time ved romtemperatur, før du setter den i kjøleskapet i 1-2 timer, eller frem til den har doblet seg i størrelse. I kjøleskapet blir deigen fastere, som gjør den enkel å kjevle ut og forme til donuts - samtidig utvikles ekstra god smak når deigen får heve sakte.
Når deigen har doblet seg i størrelse, kan du ta den ut av kjøleskapet og ha den over på en melet kjøkkenbenk.
Kjevl ut deigen til den er 1-1,5 cm tykk og trykk ut donuts med runde utstikkere - jeg bruker 8,5 cm og 3 cm utstikkere.
Klipp ut ca 15x15 cm store firkanter med bakepapir, og fordel de på stekebrett med litt plass mellom hver.
Plasser donutsene på hver sin firkant. Dekk til med plastfolie.
Etterhev i ca 45 min.
Varm opp frityrolje til 170-175 grader i en stor jerngryte. Bruk et termometer for å holde jevn temperatur.
Løft opp en donut etter bakepapiret og forsiktig legg den i oljen (med papiret på), fjern bakepapiret fra oljen med en tang eller lignende, og friter i ca 1,5 minutt på hver side. Gjenta med alle donutsene.
La renne av på kjøkkenpapir, og avkjøl før du lager sjokoladetrekket.

Sjokoladetrekk

Finhakk sjokolade og ha det over i en stor bakebolle.
Kok opp kremfløte til kokepunktet og hell det over sjokoladen. La stå i 2 minutter.
Rør blandingen til den er glansfull.
Ha i et par dråper sort farge og rør sammen.
Dypp donuts i sjokoladen. Legg på rist, til sjokoladetrekket får satt seg litt.

Spindelvev

Ha marshmellows i en stor bakebolle og varm opp i mikrobølgeovn i 30-60 sekunder, eller til marshmellowsene er store og myke.
Rør sammen med en slikkepott.
Avkjøl i noen minutter til blandingen er elastisk og kald nok til å håndtere.
Ta litt marshmellow mellom fingrene og strekk det ut til det ser ut som spindelvev. Legg det over en donut og plukk opp donuten slik at du får festet spindelvevet på undersiden av donuten.
Ta litt marshmellow mellom fingrene og strekk det ut til det ser ut som spindelvev. Legg det over en donut og plukk opp donuten slik at du får festet spindelvevet på undersiden av donuten.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?