Til hovedinnhold

Butter board

10 min
7 varer
17
Butter board
Maria Tveiten Helgeby

«Butter board» er, som navnet tilsier, et brett med smør. Det går rett og slett ut på å bre romtempert smør utover en fjøl eller et fat, som deretter toppes med hva du måtte ønske. Smørbrettet serveres med godt brød.

Butter board er lekkert å sette på bordet, og mulighetene for smakskombinasjoner er mange. Du kan toppe smøret med salte eller søte ingredienser, eventuelt begge deler. Noe som går igjen er oliven, løk, spekemat, honning, frukt, fiken, nøtter og spiselige blomster.

Her har vi laget et butter board med løk, fiken, sitronskall og urter, men la deg inspirere av oppskriften til å prøve din egen variant.

Ingredienser

1
porsjoner
  • 125 g meierismør, romtemperert
  • 1 klype flaksalt
  • 1 stk sitron, revet skall
  • 1 stk sjalottløk, skivet
  • urter, friske
  • flytende honning
  • 1 stk fiken, fersk, i tynne skiver

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 125 g meierismør, romtemperert
  • 1 klype flaksalt
  • 1 stk sitron, revet skall
  • 1 stk sjalottløk, skivet
  • urter, friske
  • flytende honning
  • 1 stk fiken, fersk, i tynne skiver
La smøret stå på benken en halvtimes tid så det blir enklere å jobbe med. Finn fram en liten trefjøl, og bruk en kniv til å spre smøret utover i en litt rustikk stil.
La smøret stå på benken en halvtimes tid så det blir enklere å jobbe med. Finn fram en liten trefjøl, og bruk en kniv til å spre smøret utover i en litt rustikk stil.
Strø over en liten klype flaksalt, og riv over ønsket mengde sitronskall. Fordel flytende honning og tynne skiver av sjalottløk ut over smøret.
Strø over en liten klype flaksalt, og riv over ønsket mengde sitronskall. Fordel flytende honning og tynne skiver av sjalottløk ut over smøret.
Topp med friske urter, her har vi brukt oregano og dill. Du kan eventuelt stoppe her og servere slik brettet er nå, eller fortsette og dekorere med tynne skiver fiken.
Topp med friske urter, her har vi brukt oregano og dill. Du kan eventuelt stoppe her og servere slik brettet er nå, eller fortsette og dekorere med tynne skiver fiken.
Server med fersk baguette eller godt brød.
woman cooking

Bon appetit!

La smøret stå på benken en halvtimes tid så det blir enklere å jobbe med. Finn fram en liten trefjøl, og bruk en kniv til å spre smøret utover i en litt rustikk stil.
La smøret stå på benken en halvtimes tid så det blir enklere å jobbe med. Finn fram en liten trefjøl, og bruk en kniv til å spre smøret utover i en litt rustikk stil.
Strø over en liten klype flaksalt, og riv over ønsket mengde sitronskall. Fordel flytende honning og tynne skiver av sjalottløk ut over smøret.
Strø over en liten klype flaksalt, og riv over ønsket mengde sitronskall. Fordel flytende honning og tynne skiver av sjalottløk ut over smøret.
Topp med friske urter, her har vi brukt oregano og dill. Du kan eventuelt stoppe her og servere slik brettet er nå, eller fortsette og dekorere med tynne skiver fiken.
Topp med friske urter, her har vi brukt oregano og dill. Du kan eventuelt stoppe her og servere slik brettet er nå, eller fortsette og dekorere med tynne skiver fiken.
Server med fersk baguette eller godt brød.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?