Til hovedinnhold

Bollekake med vaniljekrem i airfryer

2 h
12 varer
177
Bollekake med glasur og vaniljekrem fra airfryer

Jeg tror ikke jeg kjenner en eneste person som ikke elsker duften av nystekte boller. Hjemme hos oss har vi blitt mye bedre på spontanbaking, siden airfryeren gjør det mer lettvint. Det kan kanskje ha noe å si at vi kun er to i husstanden, så vi trenger ikke å bake store porsjoner.

Det er ikke alle maskiner som har kurv hvor en kan vippe ut selve risten, og som gjør det enkelt å ha maskinen full av boller. I de fleste airfryere må du derfor gjerne bruke en stekespade for å løfte bollene ut. Da kan det være lurt å ha litt plass å gå på og heller steke i flere omganger.

Oppskriften er hentet fra «Den store airfryer-kokeboka» av Trude Eide Straume.

Ingredienser

1
stk
Obs: cirka 11 boller
  • 480 g hvetemel
  • 100 g sukker, eller annen valgfri søtning
  • 1 ts kardemomme, malt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2.5 dl melk, lunken
  • 1 ss honning
  • 10 g tørrgjær, evt. 50 g fersk gjær
  • 40 g smør, romtemperert

Fyll

  • 50 g smør, smeltet
  • 4 ss sukker
  • 3 ss kanel
  • vaniljekrem
  • 1 stk egg, til pensling, evt. melk

Pynt

  • melisglasur

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 480 g hvetemel
  • 100 g sukker, eller annen valgfri søtning
  • 1 ts kardemomme, malt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2.5 dl melk, lunken
  • 1 ss honning
  • 10 g tørrgjær, evt. 50 g fersk gjær
  • 40 g smør, romtemperert

Fyll

  • 50 g smør, smeltet
  • 4 ss sukker
  • 3 ss kanel
  • vaniljekrem
  • 1 stk egg, til pensling, evt. melk

Pynt

  • melisglasur
Bland sammen alt det tørre i en bolle, og ha gjær, melk og honning i et litermål. Rør godt med en skje, slik at gjæren løses opp.
Ha det våte i det tørre. Elt deigen godt i minst 10 minutter til den er glatt og fin.
Ha i romtemperert smør mot slutten, litt om gangen. La det elte i videre i 3 minutter eller til smøret er blandet helt inn i deigen. Tilsett et par ekstra spiseskjeer med hvetemel hvis den er veldig klissete. Sett så bolledeigen på et lunt sted i minst 30 minutter eller til den har dobbel størrelse.
Dryss litt mel på benkeplaten, og kjevle deigen ut til et rektangel. Pensle med smeltet smør, og dryss over kanel og sukker. Rull deigen til en pølse, og del opp i ca. 11 stykker.
Legg bollene over i en kakeform med bakepapir, eller legg bake- papir i bunnen av din airfryer og pensle kantene godt. Sett til heving i airfryeren på 40 grader eller på et lunt sted i 30 minutter, gjerne opptil 1 time om du har tid.
Bruk et eggeglass eller fingrene til å lage en liten grop i hver bolle som du fyller med vaniljekrem. Pensle bollene med egg eller melk.
Forvarm airfryeren til 155 grader. Stek bollene i 15 minutter. Dersom bollene er litt bleke på undersiden, fjerner du bakepapiret og steker i 2–3 minutter til. Avkjøl på rist.
Ha på melisglasur om ønskelig. Tilsett da litt og litt vann i melisen til du har en fast konsistens. Den bør ikke være for tyntflytende.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen alt det tørre i en bolle, og ha gjær, melk og honning i et litermål. Rør godt med en skje, slik at gjæren løses opp.
Ha det våte i det tørre. Elt deigen godt i minst 10 minutter til den er glatt og fin.
Ha i romtemperert smør mot slutten, litt om gangen. La det elte i videre i 3 minutter eller til smøret er blandet helt inn i deigen. Tilsett et par ekstra spiseskjeer med hvetemel hvis den er veldig klissete. Sett så bolledeigen på et lunt sted i minst 30 minutter eller til den har dobbel størrelse.
Dryss litt mel på benkeplaten, og kjevle deigen ut til et rektangel. Pensle med smeltet smør, og dryss over kanel og sukker. Rull deigen til en pølse, og del opp i ca. 11 stykker.
Legg bollene over i en kakeform med bakepapir, eller legg bake- papir i bunnen av din airfryer og pensle kantene godt. Sett til heving i airfryeren på 40 grader eller på et lunt sted i 30 minutter, gjerne opptil 1 time om du har tid.
Bruk et eggeglass eller fingrene til å lage en liten grop i hver bolle som du fyller med vaniljekrem. Pensle bollene med egg eller melk.
Forvarm airfryeren til 155 grader. Stek bollene i 15 minutter. Dersom bollene er litt bleke på undersiden, fjerner du bakepapiret og steker i 2–3 minutter til. Avkjøl på rist.
Ha på melisglasur om ønskelig. Tilsett da litt og litt vann i melisen til du har en fast konsistens. Den bør ikke være for tyntflytende.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?