Til hovedinnhold

Ørret i airfryer med agurk- og eplesalat

35 min
15 varer
189
Ørettfilet med småpoteter, sitron og dill

Ørret og laks er alltid en suksess når det lages i en airfryer. Her får du god stekeskorpe og saftig fiskekjøtt. Du kan krydre fisken med alle slags gode krydder, men ofte er det enkle det beste. Den friske og gode salaten kan du gjerne lage dagen i forveien for at de gode smakene skal sette seg skikkelig.

Oppskriften er hentet fra «Den store airfryer-kokeboka» av Trude Eide Straume.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stk ørretfilet, benfrie
  • 1 ss nøytral olje
  • salt
  • pepper

Agurk- og eplesalat

  • 1 stk eple
  • 0.5 stk agurk
  • 1 stk rødløk, liten
  • 2 fedd hvitløk
  • 4 ss gresk yoghurt
  • 3 ss hvitvinseddik
  • 2 ss sukker, evt. annen søtning, som Sukrin Gold
  • 2 stk limebåter
  • salt
  • pepper
  • 2 ss dill, hakket og frisk, evt. 1 ss tørket

Poteter

  • 600 g småpoteter
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ts flaksalt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk ørretfilet, benfrie
  • 1 ss nøytral olje
  • salt
  • pepper

Agurk- og eplesalat

  • 1 stk eple
  • 0.5 stk agurk
  • 1 stk rødløk, liten
  • 2 fedd hvitløk
  • 4 ss gresk yoghurt
  • 3 ss hvitvinseddik
  • 2 ss sukker, evt. annen søtning, som Sukrin Gold
  • 2 stk limebåter
  • salt
  • pepper
  • 2 ss dill, hakket og frisk, evt. 1 ss tørket

Poteter

  • 600 g småpoteter
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ts flaksalt
Forvarm airfryeren til 180 grader. Ha olje på potetene, og krydre med salt. Bak potetene i 17 minutter eller til de er gjennomstekte. La potetene hvile mens du steker fisken. Har du plass til å skyve potetene til den ene siden, kan du steke filetene ved siden av de siste 8 minuttene.
Tørk filetene med papir, og pensle eller gni olje på filetene. Ha på salt og pepper. Stek dem på 180 grader i 8 minutter.
Lag salaten ved å finhakke løk og hvitløk, og kutt eple og agurk i små terninger. Bland sammen alle ingrediensene i en skål. Smak til med salt, pepper og lime, og juster eventuelt mengden med eddik slik at du får smaken som passer deg best.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm airfryeren til 180 grader. Ha olje på potetene, og krydre med salt. Bak potetene i 17 minutter eller til de er gjennomstekte. La potetene hvile mens du steker fisken. Har du plass til å skyve potetene til den ene siden, kan du steke filetene ved siden av de siste 8 minuttene.
Tørk filetene med papir, og pensle eller gni olje på filetene. Ha på salt og pepper. Stek dem på 180 grader i 8 minutter.
Lag salaten ved å finhakke løk og hvitløk, og kutt eple og agurk i små terninger. Bland sammen alle ingrediensene i en skål. Smak til med salt, pepper og lime, og juster eventuelt mengden med eddik slik at du får smaken som passer deg best.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?