Til hovedinnhold

Sjokolademousse med olivenolje

3 h 30 min
9 varer
37
Sjokolademousse

Det høres kanskje litt pussig ut med olivenolje i sjokolademousse, men med en extra god extra virgin-olivenolje får du en frisk og mer kompleks smak på sjokolademoussen.

Denne desserten er luftig, lettlaget og med deilig mørk sjokolade, mørk rom/cognac, kaffe og olivenolje som runder det hele av.

Oppskriften er hentet fra boken «Brava – Kaker, kjeks, desserter og drinker inspirert av Sicilia» av Marianne Pfeffer Gjengedal.

Ingredienser

8
porsjoner

Sjokolademousse

  • 200 g mørk sjokolade, 50-60 %
  • mørk rom, eller cognac
  • 3 ss espresso, sterk
  • 1 klype flaksalt
  • 4 stk egg, store
  • olivenolje, god kvalitet, gjerne extra virgin
  • 2 ss sukker

Krem

  • 4 dl kremfløte
  • 1 ss melis

Slik gjør du:

Sjokolademousse

  • 200 g mørk sjokolade, 50-60 %
  • mørk rom, eller cognac
  • 3 ss espresso, sterk
  • 1 klype flaksalt
  • 4 stk egg, store
  • olivenolje, god kvalitet, gjerne extra virgin
  • 2 ss sukker

Krem

  • 4 dl kremfløte
  • 1 ss melis
Smelt sjokolade, rom eller cognac og espresso over vannbad. Rør til sjokoladen har smeltet, rør inn salt og løft bollen vekk fra vannbadet.
Splitt eggene og rør eggeplommene inn i sjokoladen. Rør inn litt og litt med olivenolje med en visp og sett til side.
Visp eggehviter og sukker til en myk marengs, og vend inn i sjokoladerøren.
Ha over i 6-8 serveringsglass eller i en bolle, dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet i minst 3 timer eller til dagen etter.
Pisk kremfløte og melis til en myk krem, og ha den ved siden av når du serverer moussen.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt sjokolade, rom eller cognac og espresso over vannbad. Rør til sjokoladen har smeltet, rør inn salt og løft bollen vekk fra vannbadet.
Splitt eggene og rør eggeplommene inn i sjokoladen. Rør inn litt og litt med olivenolje med en visp og sett til side.
Visp eggehviter og sukker til en myk marengs, og vend inn i sjokoladerøren.
Ha over i 6-8 serveringsglass eller i en bolle, dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet i minst 3 timer eller til dagen etter.
Pisk kremfløte og melis til en myk krem, og ha den ved siden av når du serverer moussen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?