Til hovedinnhold

Amaretto sour

10 min
6 varer
39
Amaretto sour

En amaretto sour smaker frisky, skummende og litt røkt. En drink det er lekende lett å få til å se skikkelig fancy ut!

Tradisjonelt i en amaretto sour bruker man whiskey eller bourbon med en høy alkoholprosent, 55-60 prosent. Hvis du ikke er så glad i whiskey kan du prøve en som ikke smaker så røkt.

Tips! Hvis du skal lage drinker til en hel fest, kan du kjøre ingrediensene sammen i en blender. Så riste litt og litt av den skummende drinken med is i en stor shaker.

Oppskriften er hentet fra boken «Brava – Kaker, kjeks, desserter og drinker inspirert av Sicilia» av Marianne Pfeffer Gjengedal.

Ingredienser

1
porsjoner
  • 5 cl Bourbon
  • 4 cl amaretto
  • 1 ts rik sirup, (2 deler sukker, 1 del vann)
  • 3 cl sitronjuice
  • 1 stk eggehvite
  • 1 isbiter

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 5 cl Bourbon
  • 4 cl amaretto
  • 1 ts rik sirup, (2 deler sukker, 1 del vann)
  • 3 cl sitronjuice
  • 1 stk eggehvite
  • 1 isbiter
Lag sirup ved å gi sukker og vann et raskt oppkok til sukkeret har smeltet. Mengde kommer an på hvor mange drinker du skal lage. (Jeg lagde en sirup på 2 dl sukker og 1 dl vann.) Avkjøl i kjøleskapet.
Ha alle ingrediensene untatt isen i en shaker. Rist til du har fått et tykt skum.
Tilsett godt med is og rist til shakeren er iskald. Hell over i et glass med is, og pynt gjerne med litt sitronskall og kirsebær.
woman cooking

Bon appetit!

Lag sirup ved å gi sukker og vann et raskt oppkok til sukkeret har smeltet. Mengde kommer an på hvor mange drinker du skal lage. (Jeg lagde en sirup på 2 dl sukker og 1 dl vann.) Avkjøl i kjøleskapet.
Ha alle ingrediensene untatt isen i en shaker. Rist til du har fått et tykt skum.
Tilsett godt med is og rist til shakeren er iskald. Hell over i et glass med is, og pynt gjerne med litt sitronskall og kirsebær.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?