Til hovedinnhold

Siciliansk eplekake

1 h 30 min
13 varer
69
Siciliansk eplekake

En lekker siciliansk eplekake med rik og rund nøttesmak fra pinjekjerner, krydret smak av mørk sprit, lyse rosiner og kanel. Server eplekaken kald eller lun med is eller krem, og med et lite melisdryss!

Tips: Avkjøl 10 minutter i formen før du drar en skarp kniv rundt kanten og løfter kaken over på rist.

Oppskriften er hentet fra boken «Brava - Kaker, kjeks, desserter og drinker inspirert av Sicilia» av Marianne Pfeffer Gjengedal.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 50 g rosiner, eller sultaner, trukket i 2 ss grappa, rom eller brandy
  • 40 g valnøtter
  • 4 stk røde epler, faste og sure
  • 0.5 stk økologisk sitron, finrevet skall og juice
  • 3 stk egg, store
  • 200 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker, eller vaniljepasta
  • 150 g hvetemel
  • 1.5 ts bakepulver
  • 120 g meierismør, smeltet
  • 40 g pinjekjerner
  • 1 ss demerarasukker, eller annet lyst brunt sukker
  • 0.5 ts kanel

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 50 g rosiner, eller sultaner, trukket i 2 ss grappa, rom eller brandy
  • 40 g valnøtter
  • 4 stk røde epler, faste og sure
  • 0.5 stk økologisk sitron, finrevet skall og juice
  • 3 stk egg, store
  • 200 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker, eller vaniljepasta
  • 150 g hvetemel
  • 1.5 ts bakepulver
  • 120 g meierismør, smeltet
  • 40 g pinjekjerner
  • 1 ss demerarasukker, eller annet lyst brunt sukker
  • 0.5 ts kanel
Forvarm ovnen til 175 grader over- og undervarme.
Hell alkohol over rosinene og sett til side.
Smør en springform på 20-23 centimeter. Rist valnøttene på medium varme i tørr stekepanne til de er gylne og kjøkkenet lukter av valnøtter. Finhakk nøttene og ha dem i formen. Vend rundt på formen så nøttene fester seg i smøret.
Skrell eplene og skjær i skiver. Ha i en bolle og vend med sitronskall og juice. Sett til side.
Pisk egg, sukker og vanilje til en lys og tykk eggedosis. Pisk i cirka 10 minutter. Rør hvetemel og bakepulver sammen. Sikt halvparten av det tørre inn i eggedosisen. Vend inn halvparten av det smeltede meierismøret. Sikt resten av det tørre og vend inn. Vend inn resten av smøret.
Hell 1/3 av røren i formen. Ha 1/3 av eplene over røren, dryss over 1/3 av sultanene og pinjekjernene. Fortsett med å ha i røre, epler, sultaner/rosiner og pinjekjerner i formen og avslutt med epler, sultaner/rosiner og pinjekjerner på toppen. Rør brunt sukker og kanel sammen, og dryss over toppen av kaken.
Stek midt i ovnen i cirka 55 minutter til kaken er gjennomstekt. Sjekk ved å stikke en grillpinne eller fyrstikk midt i kaken. Hvis den kommer tørr ut eller med noen fuktige smuler, er kaken ferdig.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm ovnen til 175 grader over- og undervarme.
Hell alkohol over rosinene og sett til side.
Smør en springform på 20-23 centimeter. Rist valnøttene på medium varme i tørr stekepanne til de er gylne og kjøkkenet lukter av valnøtter. Finhakk nøttene og ha dem i formen. Vend rundt på formen så nøttene fester seg i smøret.
Skrell eplene og skjær i skiver. Ha i en bolle og vend med sitronskall og juice. Sett til side.
Pisk egg, sukker og vanilje til en lys og tykk eggedosis. Pisk i cirka 10 minutter. Rør hvetemel og bakepulver sammen. Sikt halvparten av det tørre inn i eggedosisen. Vend inn halvparten av det smeltede meierismøret. Sikt resten av det tørre og vend inn. Vend inn resten av smøret.
Hell 1/3 av røren i formen. Ha 1/3 av eplene over røren, dryss over 1/3 av sultanene og pinjekjernene. Fortsett med å ha i røre, epler, sultaner/rosiner og pinjekjerner i formen og avslutt med epler, sultaner/rosiner og pinjekjerner på toppen. Rør brunt sukker og kanel sammen, og dryss over toppen av kaken.
Stek midt i ovnen i cirka 55 minutter til kaken er gjennomstekt. Sjekk ved å stikke en grillpinne eller fyrstikk midt i kaken. Hvis den kommer tørr ut eller med noen fuktige smuler, er kaken ferdig.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?