Til hovedinnhold

Bruschetta med tomat, basilikum og spekeskinke

15 min
9 varer
365
Bruschetta med tomat, basilikum og spekeskinke

Bruschetta med tomat, basilikum og spekeskinke er en sikker vinner enten som forrett, snacks eller kveldsmat. Du kan variere topping etter egen smak, men skinke og tomat er en klassiker.

Ingredienser

2
porsjoner
  • brød, gjerne noen daggamle skiver
  • 1 fedd hvitløk
  • olivenolje, god olje
  • tomat, godt modne tomater
  • basilikum, friske blader
  • balsamicoeddik, gjerne litt søtlig og tyktflytende
  • spekeskinke, i tynne skiver
  • salt
  • pepper

Slik gjør du:

  • brød, gjerne noen daggamle skiver
  • 1 fedd hvitløk
  • olivenolje, god olje
  • tomat, godt modne tomater
  • basilikum, friske blader
  • balsamicoeddik, gjerne litt søtlig og tyktflytende
  • spekeskinke, i tynne skiver
  • salt
  • pepper
Grill skivene enten på grill, i grillpanne eller under grill i stekeovn.
Gni skivene inn med hvitløk og drypp over noen gode dråper olivenolje. Hvis skivene er store, kan du med fordel dele dem i to.
Skjær tomatene i biter og bland dem sammen med grovhakket basilikum, litt olivenolje, noen dråper balsamikoeddik, en klype salt og kvernet pepper.
Topp skivene med tomatsalaten og legg en skive spekeskinke oppå der igjen. Et ekstra basilikumblad på toppen, og skivene er klar for servering.
woman cooking

Bon appetit!

Grill skivene enten på grill, i grillpanne eller under grill i stekeovn.
Gni skivene inn med hvitløk og drypp over noen gode dråper olivenolje. Hvis skivene er store, kan du med fordel dele dem i to.
Skjær tomatene i biter og bland dem sammen med grovhakket basilikum, litt olivenolje, noen dråper balsamikoeddik, en klype salt og kvernet pepper.
Topp skivene med tomatsalaten og legg en skive spekeskinke oppå der igjen. Et ekstra basilikumblad på toppen, og skivene er klar for servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?