Til hovedinnhold

Lyst surdeigsbrød med spelt av Skillebekk Surdeig

5 h
5 varer
89
Lyst surdeigsbrød med spelt av Skillebekk Surdeig

Dette er et enkelt surdeigsbrød med spelt av Martine Sletmoen, også kjent som Skillebegg surdeig. For å lykkes med surdeigsbrød må du ha en surdeigsstarter.

Du vet at surdeigsstarteren er klar til å bakes med ved å ta flytetesten: Hell en teskje av surdeigsstarteren i en skål med vann. Hvis den flyter, er den bakeklar. Hvis den synker, er den ikke klar ennå.

Ingredienser

1
porsjoner
  • 375 g siktet hvetemel
  • speltmel, siktet
  • 375 g vann, lunkent
  • 100 g surdeig, aktiv, matet 8 timer før
  • 10 g salt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 375 g siktet hvetemel
  • speltmel, siktet
  • 375 g vann, lunkent
  • 100 g surdeig, aktiv, matet 8 timer før
  • 10 g salt
Bland sammen mel, vann og surdeigsstarter.
Vent 30 min før du tilsetter salt.
Brett deigen tre ganger med 30 min mellom hver brett.
Brett deigen en siste gang på kjøkkenbenken før den legges i hevekurv. Kaldhev brødet i kjøleskap over natten.
Stek på stålplate ved 240 grader med damp i ovnen i 20 min, slå ned varmen til 230 grader og stek videre i 15 min. Tips: Damp tilsettes i ovnen ved å sette en skål med kokende vann nederst i ovnen.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen mel, vann og surdeigsstarter.
Vent 30 min før du tilsetter salt.
Brett deigen tre ganger med 30 min mellom hver brett.
Brett deigen en siste gang på kjøkkenbenken før den legges i hevekurv. Kaldhev brødet i kjøleskap over natten.
Stek på stålplate ved 240 grader med damp i ovnen i 20 min, slå ned varmen til 230 grader og stek videre i 15 min. Tips: Damp tilsettes i ovnen ved å sette en skål med kokende vann nederst i ovnen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?