Til hovedinnhold

Fish and chips

1 h
22 varer
442
Fish and chips - fritert torsk og ovnsbakte poteter
Silje Sandberg

Fish and chips er en populær rett som opprinnelig stammer fra Storbritannia, og en favoritt blant både små og store.

For å lage fish and chips må du første fritere fisken. Gode torskefileter passer utmerket til å dyppes i røre og deretter frityrolje. Her serveres den friterte fisken med ovnsbakte poteter og hjemmelaget tartarsaus.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 kg torskefilet, uten skinn og bein
  • 125 g hvetemel
  • 125 g maisenna
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss hvitløkspulver
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts sort pepper
  • 1 stk egg, stort, vispet sammen
  • 3 dl øl, lyst
  • frityrolje, til steking
  • 2 stk sitron, i båter, til servering

Tartarsaus

  • 2 dl majones
  • 3 ss crème fraîche
  • 2 ss dijonsennep
  • 1 ss kapers, finhakket
  • 2 stk sjalottløk, finhakket
  • 1 håndfull bladpersille, finhakket

Ovnsbakte poteter

  • 12 stk amadinepotet
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • salt og kvernet pepper
  • nøytral olje

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg torskefilet, uten skinn og bein
  • 125 g hvetemel
  • 125 g maisenna
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss hvitløkspulver
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts sort pepper
  • 1 stk egg, stort, vispet sammen
  • 3 dl øl, lyst
  • frityrolje, til steking
  • 2 stk sitron, i båter, til servering

Tartarsaus

  • 2 dl majones
  • 3 ss crème fraîche
  • 2 ss dijonsennep
  • 1 ss kapers, finhakket
  • 2 stk sjalottløk, finhakket
  • 1 håndfull bladpersille, finhakket

Ovnsbakte poteter

  • 12 stk amadinepotet
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • salt og kvernet pepper
  • nøytral olje

Tartarsaus

Bland majones, crème fraîche og sennep. Tilsett finhakket kapers, sylteagurk, sjalottløk og bladpersille. Smak til med salt og pepper.

Ovnsbakte poteter

Kutt potetene i båter. Bland sammen olivenolje, salt, pepper og finhakket hvitløk i en stor bolle. Ha i potetene og sørg for at alle båtene er dekket av oljeblandingen.
Stek i ovnen på 200 grader i 20-30 minutter. For å time det riktig kan potetene settes inn når du begynner friteringen av fisken.

Fritert torsk

Tørk av torskefiletene, del i passe store stykker og legg de utover på kjøkkenpapir. Krydre med salt og pepper.
Bland sammen mel, maisenna, bakepulver, hvitløkpulver, paprikapulver, paprika, salt og pepper.
Visp egget, og ha det i melblandingen og litt og litt av ølet til du får en jevn og klumpfri røre. La røren stå og svelle mens du varmer opp oljen.
Finn en tykkbunnet, stødig kjele med tilhørende lokk og varm gradvis opp oljen til den når 180-190 grader.
Ha torskebitene i frityrrøren, så alle bitene er godt dekket. Ta de ut av bollen en etter en med gaffel og la de renne av seg ett par sekunder før du har de forsiktig oppi den kokende oljen.
Friter kun 2-3 biter av gangen slik at ikke oljen kjøles for mye ned. Friteres i 2-4 minutter, avhengig av størrelsen til de er gode og gyldne.
Legg på rist og la filetene renne av seg oljen. Dryss over litt flaksalt.
Server med ovnsbakte poteter, tartarsaus og sitronbåter.
woman cooking

Bon appetit!

Tartarsaus

Bland majones, crème fraîche og sennep. Tilsett finhakket kapers, sylteagurk, sjalottløk og bladpersille. Smak til med salt og pepper.

Ovnsbakte poteter

Kutt potetene i båter. Bland sammen olivenolje, salt, pepper og finhakket hvitløk i en stor bolle. Ha i potetene og sørg for at alle båtene er dekket av oljeblandingen.
Stek i ovnen på 200 grader i 20-30 minutter. For å time det riktig kan potetene settes inn når du begynner friteringen av fisken.

Fritert torsk

Tørk av torskefiletene, del i passe store stykker og legg de utover på kjøkkenpapir. Krydre med salt og pepper.
Bland sammen mel, maisenna, bakepulver, hvitløkpulver, paprikapulver, paprika, salt og pepper.
Visp egget, og ha det i melblandingen og litt og litt av ølet til du får en jevn og klumpfri røre. La røren stå og svelle mens du varmer opp oljen.
Finn en tykkbunnet, stødig kjele med tilhørende lokk og varm gradvis opp oljen til den når 180-190 grader.
Ha torskebitene i frityrrøren, så alle bitene er godt dekket. Ta de ut av bollen en etter en med gaffel og la de renne av seg ett par sekunder før du har de forsiktig oppi den kokende oljen.
Friter kun 2-3 biter av gangen slik at ikke oljen kjøles for mye ned. Friteres i 2-4 minutter, avhengig av størrelsen til de er gode og gyldne.
Legg på rist og la filetene renne av seg oljen. Dryss over litt flaksalt.
Server med ovnsbakte poteter, tartarsaus og sitronbåter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?