Til hovedinnhold

Rabarbra-smuldrepai med havregryn

45 min
9 varer
189
Rabarbrasmuldrepai med havregryn
Silje Sandberg

Med rabarbra i sesong er det godt å kunne bruke den til forskjellige retter. Denne rabarbra-smuldrepaien med havregryn lages raskt og med lite jobb i en ildfast form.

Resultatet er en deilig frisk smuldrepai som smaker perfekt med god vaniljeis ved siden av.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 100 g hvetemel
  • 100 g smør
  • 50 g havregryn, lettkokte
  • 100 g sukker
  • 1 ts kanel
  • 0.25 ts stjerneanis
  • 0.5 ts kardemomme

Fyll

  • 1 kg rabarbra
  • 1 ss potetmel
  • 3 dl sukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 100 g hvetemel
  • 100 g smør
  • 50 g havregryn, lettkokte
  • 100 g sukker
  • 1 ts kanel
  • 0.25 ts stjerneanis
  • 0.5 ts kardemomme

Fyll

  • 1 kg rabarbra
  • 1 ss potetmel
  • 3 dl sukker
Vask og skjær topp og bunn av rabarbrastilkene og skrell dem om nødvendig. Kutt dem i 2 cm biter.
Bland sukker og potetmel og bland godt sammen med rabarbraen. Ha rabarbraen over i en smurt ildfast form.
Smuldre mel og smør med fingrene eller i foodprosessor. Tilsett havregryn, krydder og sukker og bland godt.
Dryss blandingen jevnt over rabarbraen og stek paien midt i ovnen i 30 minutter på 190 °C over- og undervarme.
woman cooking

Bon appetit!

Vask og skjær topp og bunn av rabarbrastilkene og skrell dem om nødvendig. Kutt dem i 2 cm biter.
Bland sukker og potetmel og bland godt sammen med rabarbraen. Ha rabarbraen over i en smurt ildfast form.
Smuldre mel og smør med fingrene eller i foodprosessor. Tilsett havregryn, krydder og sukker og bland godt.
Dryss blandingen jevnt over rabarbraen og stek paien midt i ovnen i 30 minutter på 190 °C over- og undervarme.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?