Til hovedinnhold

Rabarbragrøt

25 min
5 varer
46
Rabarbragrøt
Silje Sandberg

Rabarbragrøt er en klassiker mange har vokst opp med. En nydelig dessert når det er rabarbrasesong. Gå på rabarbraslang eller kjøp rabarbra, og en halvtime senere har du deilig, frisk og nostalgisk rabarbragrøt. Server rabarbragrøten gjerne med fløte, melk eller vaniljeis.

Tips: Om du ønsker litt mer smak i rabarbragrøten kan du tilsette 2 stjerneanis og 0.5 teskje kardemomme i tillegg.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 600 g rabarbra
  • 7.5 dl vann
  • 1 ts kanel
  • 250 g sukker
  • 4 ss potetmel
  • 4 ss vann, kaldt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g rabarbra
  • 7.5 dl vann
  • 1 ts kanel
  • 250 g sukker
  • 4 ss potetmel
  • 4 ss vann, kaldt
Rens og kutt opp stilkene med rabarbra.
Ha rabarbra, sukker, vann og kanel i en kjele. La kjelen putre på middels lav varme til den er mør - det tar cirka 10 minutter. Visp med en ballongvisp slik at rabarbrabitene blir til tråder.
Finn frem en kopp og rør ut potetmelet sammen med noen spiseskjeer kaldt vann og hell det oppi kjelen under omrøring. Suppen tykner raskt og blir til rabarbragrøt.
Ta kjelen av platen og la den avkjøles.
Server rabarbragrøt med fløte, melk eller vaniljeis.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og kutt opp stilkene med rabarbra.
Ha rabarbra, sukker, vann og kanel i en kjele. La kjelen putre på middels lav varme til den er mør - det tar cirka 10 minutter. Visp med en ballongvisp slik at rabarbrabitene blir til tråder.
Finn frem en kopp og rør ut potetmelet sammen med noen spiseskjeer kaldt vann og hell det oppi kjelen under omrøring. Suppen tykner raskt og blir til rabarbragrøt.
Ta kjelen av platen og la den avkjøles.
Server rabarbragrøt med fløte, melk eller vaniljeis.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?