Til hovedinnhold

Rabarbrapai

1 h 15 min
9 varer
154
Rabarbrapai
Silje Sandberg

En litt annerledes rabarbrapai med geometrisk mønster og mandelfyll. En kake som gjør seg godt på kakebordet, både fordi den er fin å se på og fordi den smaker nydelig!

Å lage en geometrisk rabarbraterte er ikke så komplisert, men det kan by på hodebry og frustrasjon. Derfor har jeg noen få tips til hvordan du får en perfekt rabarbraterte, hver gang:

Velg rabarbrastilker med lik bredde. Dette gjør det mye enklere å få et geometrisk mønster når du skal pusle sammen bitene.

Legg tid i kuttingen av alle rabarbraene så du får så like, diamantformede biter som mulig, som er lette å pusle sammen.

Test mønsteret på kjøkkenbenken før du begynner. Du kan forme rabarbraen som en stjerne først, for så å fylle inn og legge et så geometrisk mønster som mulig ut ifra dette, eller mønsteret som vist på bildet.

Ingredienser

8
porsjoner

Deig

  • 3 dl hvetemel
  • 3 ss sukker
  • 100 g smør
  • 2 ss vann

Mandelkrem

  • 70 g brunt sukker
  • 60 g smør, smeltet
  • 70 g mandler, malte
  • 1 stk egg
  • 1 stk vaniljestang

Topping

  • 6 stk rabarbra, stilker i samme bredde

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Deig

  • 3 dl hvetemel
  • 3 ss sukker
  • 100 g smør
  • 2 ss vann

Mandelkrem

  • 70 g brunt sukker
  • 60 g smør, smeltet
  • 70 g mandler, malte
  • 1 stk egg
  • 1 stk vaniljestang

Topping

  • 6 stk rabarbra, stilker i samme bredde
Ha ingrediensene til paibunnen i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til deigen samler seg. Klem sammen deigen med hendene. (Har du ikke food processor kan du først smuldre smøret i det tørre. Tilsett deretter vann og klem sammen deigen.)
For å lage mandelkremen blander du sammen sukker, malte mandler, egg, smør og vaniljeekstrakt i en bolle, til en jevn røre.
Vask rabarbrastilkene godt og fjern endene. Skjær rabarbrastilkene i små diamantformede biter. Skjær bitene like lange som de er brede.
Deretter legger du deigen i terteformen, med bakepapiret i bunnen. Fjern kantene på bakepapiret med saks. Prikk deigen godt i bunnen med en gaffel og forstek den i 10 minutter på 175 °C over-og undervarme.
Ta deigen ut av ovnen og la den avkjøles i 10 minutter. Fordel så mandelkremen og legg rabarbrabitene i en geometrisk form.
Stek rabarbraterten i 30-40 minutter på 175 °C over-og undervarme.
woman cooking

Bon appetit!

Ha ingrediensene til paibunnen i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til deigen samler seg. Klem sammen deigen med hendene. (Har du ikke food processor kan du først smuldre smøret i det tørre. Tilsett deretter vann og klem sammen deigen.)
For å lage mandelkremen blander du sammen sukker, malte mandler, egg, smør og vaniljeekstrakt i en bolle, til en jevn røre.
Vask rabarbrastilkene godt og fjern endene. Skjær rabarbrastilkene i små diamantformede biter. Skjær bitene like lange som de er brede.
Deretter legger du deigen i terteformen, med bakepapiret i bunnen. Fjern kantene på bakepapiret med saks. Prikk deigen godt i bunnen med en gaffel og forstek den i 10 minutter på 175 °C over-og undervarme.
Ta deigen ut av ovnen og la den avkjøles i 10 minutter. Fordel så mandelkremen og legg rabarbrabitene i en geometrisk form.
Stek rabarbraterten i 30-40 minutter på 175 °C over-og undervarme.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?