Tilbehør til grillmat - dette kan du lage

Foto: Sara Johannessen Meek

Legg litt ekstra kjærlighet i tilbehøret! Potetsalat, sommersalater og dressinger: Her får du oppskriftene som gjør grillmåltidet komplett.

Tilbehøret er helt klart med på å løfte grillmaten. Et saftig grillet kjøttstykke blir fort noe annet med noen smakfulle følgesvenner som for eksempel poteter og saus. På samme måte som fisk på grillen blir tørt og kjedelig uten noe på si.

Gå «all in» og lag hjemmelaget coleslaw eller potetsalat, eller gjør det så enkelt som å bake poteten rett på grillen sammen med resten av grillmaten.

Her har vi samlet tilbehør som passer til burger, kjøtt, fisk, samt friske sommersalater, sauser og andre innslag som gjør seg på matbordet når grillmat står på menyen.

Skal du grille biff, koteletter, spareribs, kylling eller indrefilet? Deilig grillskorpe og saftig kjøtt fortjener det beste tilbehøret, enten det er i form av gode poteter eller den fyldige og søte smaken av mais.

Hjemmelaget burger er den ultimate sommermaten. Noen dager er det kanskje overskudd og tid for å bake hamburgerbrødene selv. Mens andre dager er karamellisert løk eller syltet rødløk det som skal til for å sette prikken under hamburgerbrødet.

Fisk er enkelt og raskt å grille, og du kan nesten grille samme type fisk flere dager i uken og likevel få et nytt måltid for hver gang. Nøkkelen ligger i tilbehøret, her er det nemlig mange muligheter for å variere på smak.

Potetsalat er klassisk tilbehør til grillmaten. Den god gammeldagse potetsalaten passer til både kjøtt og fisk, men blir du fristet til å sløyfe rømmen har vi også flere potetsalat-oppskrifter som kan være verdt å prøve på neste grillfest.

Grillmåltidet blir alltids bedre med en god salat. La deg inspirere til å lage en mettende pastasalat eller en fristende og fargerik sommersalat.

Det er godt med en blandet salat til grillmaten, men hvorfor ikke grille tilbehøret også? Både grønnsaker og frukt passer utmerket på grillen.

Dressinger, dipper og sauser er med på å gi grillmaten liv. Aioli, tzatziki og urtedressing passer til fisk, kjøtt og vegetar, mens en bbq-saus kan brukes både som glaze og serveres til maten.

Vil du få inspirasjon og tips til gode oppskrifter? Den lille salatkokeboken inneholder over 40 deilige oppskrifter, og kan kjøpes i vår nettbutikk (fri frakt!)

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?