Påskefrokost – dette kan du servere

Foto: Malin Gaden

Påsken handler for mange om hyggelige stunder med venner og familie – hva med å invitere til en god frokost? Her har vi samlet flere oppskrifter som hører påskefrokosten til!

Uansett hva slags planer du har for påsken er en frokost i venner og families lag en god idé. Med velsmakende frokostretter inspirert av høytiden på bordet, med folk du er glad i samlet rundt, er det lite mer vi kan be om. Og hva er vel bedre anledning enn en oval helg i påskens navn? Foruten påskefrokosten kan disse rettene også spises til lunsj, eller du kan ta en titt på andre oppskrifter til påsken – kanskje blir du inspirert til å invitere til middag også?

Egget blir gjerne brukt som et av mange symboler i påsken. Egg er også næringsrikt og allsidig, og dermed en perfekt del av ikke bare påskefrokosten, men alle morgenmåltider! Uansett om du velger en klassiker som kokte egg, eller om du vil prøve noe nytt i form av djevelegg – denne råvaren hører påsken og påskefrokosten til!

En god frokost er ikke fullverdig uten god brødmat. Sammen med favorittpålegget ditt kan hjemmebakte brød eller rundstykker være det eneste som trengs for å få et ekstra bra måltid. Om du samtidig ønsker å by på noe søtt, er for eksempel scones eller croissanter fine tilskudd til frokostbordet.

Gul er definitivt fargen som gjelder i påsken! Vi ser mot lysere tider, og blir inspirert av sola til å lage mat med gule ingredienser. Foruten egget, er appelsinen nok en råvare vi bruker mye under påskefeiringen. Bruk den friske frukten som topping på pannekaker, grøt eller yoghurt. Eller hva med å gjøre påskefrokosten til en mimosa-brunsj? Appelsinen og andre gule frukter gjør seg nemlig utmerket i juicer og smoothies også, i tillegg til at det gir mer av den gule fargen til tallerkenen og bordet.

Litt ekstra pynt gjør seg når du skal invitere til påskefrokost. Som en liten bonus er det mye pynt som også de minste kan være med å lage. Noen fargede egg kan legges på duken, eller du kan lage påskeris med egg og fjær. Dander dem i en fin vase, så er bordet med en gang mer pyntet. Eggeskall med karse er fint å dekorere med, og karsen smaker nydelig på en skive med gulost.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?